Sport 27 Martie 2017 08:53
Jucatoarea Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, luni, in 55 de minute, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva Anett Kontaveit din Estonia, locul 112 WTA, venita din calificari, si a acces in optimile de finala ale Miami Open.

Dupa accidentarea suferita la genunchi, Simona Halep a aratat, luni, o crestere a conditiei fizice si a dispozitiei de joc. Romanca a alergat fara sa se menajeze, a avut o buna translatie defensiva-ofensiva si o buna repliere in sens invers si, mai ales, a servit foarte bine. Halep a facut puncte cu lovituri bine plasate si a gresit mai putin decat in alte intalniri din acest an.

In primul set, ea a fost pusa destul de serios la incercare de o jucatoare cu un serviciu decent, cu o buna cadenta a loviturilor stanga - dreapta, cu unghiuri ample. Kontaveit nu a mentinut insa un ritm constant, a gresit mult la retur si i-a usurat intr-un fel munca rivalei. Jucatoarea din Estonia a acuzat pierderea primului set si, in al doilea, a cedat aproape complet lupta.

Sportiva din Constanta a avut nevoie de 31 de minute pentru a castiga primul set, cu 6-3, dupa un break la debutul meciului si altul in ghemul al noualea. Setul secund nu a avut decat un ghem mai disputat, iar Halep s-a impus la 0.

Dupa ce a trecut in mansa anterioara de japoneza Naomi Osaka, Simona Halep a reusit pentru prima data in acest an sa obtina doua victorii consecutive.

In faza urmatoare, ea va da piept cu australianca Samantha Stosur, cap de serie numarul 14 si locul 19 WTA, care a invins-o, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5, pe Shuai Peng (China), pozitia 43 in ierarhia mondiala, in turul al treilea.

Halep si Stosur s-au intalnit de opt ori pana in prezent, impartindu-si succesele. Ultimele doua partide s-au jucat anul trecut si, la fel ca in palmaresul general, fiecare a obtinut cate o victorie: 6-2, 6-0, pentru romanca, in semifinale la Madrid, respectiv 7-6 (0), 6-3, in optimi la Roland Garros.

Calificarea in turul al patrulea la Miami Open este recompensata cu 77.265 de dolari si 120 de puncte WTA, relateaza News.ro.

Simona Halep a atins anul trecut faza sferturilor de finala la Miami Open. Cea mai buna performanta din cariera ei in Florida a fost calificarea in semifinale, in 2015.

Citeste si:
Volodimir Zelenski anunță o viitoare victorie a Ucrainei: „Au...
Volodimir Zelenski anunță o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.