Sport 27 Martie 2017 08:42
Selectionerul Romaniei, Christoph Daum, a declarat la conferinta de presa de dupa meciul terminat la egalitate cu Danemarca faptul ca este dezamagit de rezultat si ca, in opinia sa, tricolorii pastreaza 50% sanse de a termina grupa de calificare pe locul doi, dupa Polonia.

"Suntem dezamagiti. Am investit mult mai ales in prima repriza cand am avut cateva sanse si sistemul a functionat. Tempoul a fost foarte ridicat si in doua repriza nu am facut fata. Jucatorii au fost foarte motivati sa castige. Cred ca multi jucatori au jucat la limita maxima. Trebuie sa ii facem mai buni, dar pe de alta parte, vedem ca sansele de gol nu se transforma neaparat in goluri. Ne asteptam la mai mult mai ales ca jucam acasa unde tot timpul te astepti sa iei trei puncte. Toata lumea este dezamagita de rezultat pentru ca in mare parte am jucat bine, dar pentru a fi un meci foarte bun trebuie sa marchezi. Am ratat azi si suntem dezamagiti”, a declarat tehnicianul german.

Intrebat de catre jurnalisti daca ar „schimba” rezultatul de 5-0 cu Armenia pentru cinci victorii cu 1-0, tehnicianul german a declarat ca ar face acest lucru, dar ca in opinia sa Romania mai are sanse de calificare la Mondialul din Rusia, relateaza News.ro.

„Sigur ca as face asta. Referitor la sanse, cred ca mai avem 50% sanse la locul doi. Antrenorul tot timpul trebuie sa fie optimist. Trebuie sa explic ca depinde de noi. Lupta este stransa si un meci poate schimba tot clasamentul. E greu sa ajungem pe doi, dar poate daca opinia generala este ca nu mai avem sanse, vom avea sanse pentru ca dispare presiunea. Va garantez ca voi lupta pentru cel mai bun rezultat pana in ultima secunda pentru a ajunge in faza de play off […]Nu este o chestiune de alb sau negru. Mai avem sanse de calificare si nu trebuie sa renuntam. Este o competitie in care mai jucam cu Muntenegru si Danemarca si trebuie sa ne pregatim, dar usa pentru cei tineri este mereu deschisa. Nu cred ca sa construim o noua echipa este o decizie buna pentru ca suntem intr-o competitie si nu ar fi corect fata de adversari sa spunem ca renuntam si lucram la o noua echipa”, a declarat Daum.

Citeste si:
Există șanse de împăcare între Cristina Cioran și Alex Dobrescu!?...
Există șanse de împăcare...

El a mai spus ca in urmatoarele meciuri asteapta revenirile lui Florin Andone si Bogdan Stancu, explicand ca lipsa de eficacitate a lui Claudiu Keseru in comparatie cu meciurile din prima liga bulgara in care este cel mai bun marcator, au drept cauza faptul ca in Bulgaria nivelul competitiei este mai scazut decat cel din grupele de calificare la Cupa Mondiala.

„Vorbim despre campioantul Bulgariei. Este o diferenta mare intre meciurile din preliminarii si cele din campionatul bulgar. Cand joci in grupe de calificare, joci impotriva unor jucatori care au mai multa experienta in jocul defensiv. Danemarca are fundasi valorosi si nu este asa usor sa castigi. In campionatul national Ludogorets domina, are acei jucatori brazilieni care ii creaza multe sanse de gol si Claudiu tot timpul are cate cinci-sase sanse de gol. Dar cand vezi greselile din liga bulgara poti intelege diferentele. A avut sanse bune de a marca. Este bine ca ajunge in aceste poziti, dar este pacat ca nu am marcat”, a mai spus Daum.

Citeste si:
Mirel Rădoi, declarații după ce România a pierdut din nou
Selecționerul Mirel Rădoi: Se...

Reprezentativa Romaniei a incheiat la egalitate, scor 0-0, meciul sustinut, duminica, pe Cluj Arena, in compania nationalei Danemarcei, in preliminariile Cupei Mondiale 2018.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.