Sport 17 Martie 2017 11:28 de Clara Vacaru
Federatia Internationala de Handbal (IHF) a anuntat, joi, ca jucatoarea Cristina Neagu, de la Buducnost Podgorica, a fost desemnata cea mai buna handbalista din lume in 2016, ea mai primind aceasta distinctie in 2010 si 2015.

Superlativele anului 2016 au fost stabilite in urma votului jurnalistilor, specialistilor si fanilor, pe site-ul oficial al federatiei internationale, www.ihf.info.

Neagu a avut o cursa stransa cu sportiva norvegiana Nora Mork si cu olandeza Nycke Groot, romanca impunandu-se datorita optiunii clare a fanilor (37,14 la suta fata de 20,86 la suta Mork). Groot s-a clasat a treia. Locul patru i-a revenit jucatoarei suedeze a echipei CSM Bucuresti, Isabelle Gullden, castigatoare cu formatia romana a Ligii Campionilor in 2016, iar a cincea s-a clasat Kari Grimsbo, din Norvegia. Mork, Groot si Grimsbo sunt componente ale echipei Gyor, finalista a Ligii Campionilor, anul trecut.

La masculin, handbalistul anului a fost ales francezul Nikola Karabatici (Paris Saint-Germain), de asemenea pentru a treia oara (dupa 2007 si 2014).

In ierarhia similara a tehnicienilor, au triumfat francezul Didier Dinart, antrenorul nationalei masculine a Frantei, si islandezul Thorir Hergeirsson, antrenorul reprezentativei feminine a Norvegiei.

Cristina Neagu: As da toate premiile individuale pe o medalie de aur cu echipa

La aflarea vestii, Cristina Neagu a spus ca ar da toate premiile individuale pentru o medalie de aur cu echipa nationala.

Cristina Neagu a precizat ca o deranjeaza comparatiile cu Lionel Messi. "In sportul pe care il practic sunt singura jucatoare din istorie care a primit acest premiu. Nu se pot compara sporturile. Eu sunt fericita ca pot sa arat ceva in sportul pe care il practic eu", a adaugat ea.

Neagu a mentionat ca ar da toate premiile individuale pentru o medalie de aur cu echipa nationala: "Este un lucru care ma framanta si eu am spus-o de multe ori, premiile individuale sunt importante, dar le-as da pe toate pentru o medalie de aur cu echipa nationala".

Citeste si:
Handbal: România s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO...
Handbal: România s-a...

Sportiva s-a declarat optimista in privinta sanselor nationalei de a obtine o medalie de aur. "Eu stiu ca de fiecare data fetele cu care joc incearca sa faca tot ce pot ele. Incercam sa obtinem performante. Din pacate nu am reusit sa obtinem medalia de aur pana in momentul de fata, la Campionatul Mondial din 2015 am fost destul de aproape de finala. Eu inca am sperante foarte mari in ceea ce priveste acest lucru si atata vreme cat o sa joc handbal o sa dau tot ce pot pentru a obtine o performanta de asemenea calibru", a explicat Neagu.

Cristina Neagu a declarat ca vine cu inima deschisa la CSM Bucuresti, echipa cu care a semnat un contract valabil din vara. "Au fost niste discutii care m-au dezamagit pe alocuri pentru ca in primul rand discutii legate de salariul meu nu sunt adevarate. Am un salariu normal. Nu am auzit astfel de discutii in Muntenegru, nu stiu de ce apar in Romania, nu am venit sa cheltui bani publici, am venit cu inima deschisa, m-am intors acasa pentru ca de foarte timp oamenii imi trimit mesaje si ma roaga sa ma intorc acasa. Daca nici in acest moment nu ne bucuram, mai ales dupa alta mare performanta pe care am obtinut-o… Cred ca ar trebui sa fim cu totii mandri de aceasta performanta pentru ca pana la urma sunt romanca si fac cinste tarii noastre. Nu e vina mea, dar este nevoie de bani ca sa ajungi sa faci performanta. Sunt mult mai multi oamenii care apreciaza ce fac pe terenul de handbal, asa ca nu ma gandesc prea mult la lucrul acesta. Vin cu inima deschisa la CSM, imi doresc enorm de mult sa fac performanta cu o echipa din Romania si sper sa si reusesc", a afirmat sportiva.

Citeste si:
Cristina Neagu, mesaj de 1 Decembrie: Vom juca pentru voi şi pentru...
Cristina Neagu, mesaj de 1...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.