Tenismaul roman Alexandru Carpen a aflat, la inceputul acestei saptamani, o veste ingrozitoare pentru orice sportiv: a fost suspendat pe viata din tenis, pentru ca ar fi trucat meciuri. In urmatorii patru ani, el nu va avea voie nici sa mearga la meciuri. Tanarul neaga insa ca ar fi facut asa ceva.

Alexandru Carpen (30 de ani) sustine ca nu a trucat meciuri si ca tot scandalul din ultimele zile este "o eroare". Intr-un interviu acordat pentru libertatea.ro, tanarul marturiseste ca are de gand sa faca recurs la aceasta decizie, deoarece se considera nedreptatit.

"Nu am voie sa dau detalii. Spun doar atat: nu am aranjat, nu am facut blaturi, nici om de mijloc nu am fost, adica sa fi intermediat ceva. Eu sunt un simplu jucator de dublu, un ”dublist”. Chiar daca nu sunt eu prea cunoscut, am stat tot timpul in banca mea. S-a intamplat o eroare care m-a bagat in scandal.

A fost ca un soc, ca si cum mi-ar fi murit cineva drag! Practic, am fost omorat! Nu degeaba se spune ca sportivii mor de doua ori, prima oara fiind atunci cand se retrag. Practic, eu am fost nevoit sa ma retrag", a spus Carpen, pentru sursa citata.

Alexandru Carpen ar fi incercat sa corupa alt jucator

Unitatea de Integritate a tenisului a descoperit ca Alexandru Carpen a facut o propunere de corupere unui alt jucator, al carui nume nu a fost mentionat, in octombrie 2013.

El a recunoscut acuzatia in 2015, dar doar acum a aflat de extinderea suspendarii, dupa ce ofiterul care l-a audiat a avut o anumita perioada la dispozitie pentru a decide suspendarea.

Carpen a fost locul 1.088 ATP in 2007.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.