Sport 2 Ianuarie 2017 10:40
Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 2, a invins-o, luni, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, pe sportiva sarba Jelena Jankovici, locul 54 WTA, in turul I al turneului de la Shenzhen.

Start in viteza pentru Halep in sezonul 2017, cu un prim set dominat clar in fata lui Jankovici, cu break-uri la 1-0 si 3-0 reusite de romanca si cu un 6-1 dupa 29 de minute de joc. Halep a servit si a returnat bine, lasand impresia ca va obtine un succes facil.

Nu a fost asa, pentru ca sportiva din Constanta a intrat prea relaxata in setul secund si Jankovici a simtit ca poate echilibra disputa. O minge inalta cazuta in fata fileului la scorul de 30-30, 1-2, pe care Halep o putea transforma cu usurinta in punct, a ajuns in racheta sportivei sarbe si a ricosat imparabil in terenul romancei. A fost momentul care a turnat neincredere in jocul lui Halep si castigatoarea editiei din 2015 a turneului de la Shenzhen si-a pierdut serviciul.

De acolo, meciul s-a complicat pentru Halep. Lovitura ei de dreapta nu a mai functionat, greselile s-au inmultit, in timp ce Jankovici a inceput sa joace din ce in ce mai bine si sa gaseasca unghiurile care sa o puna in dificultate pe adversara. Fosta ocupanta a locului I WTA a gestionat avantajul break-ului si a inchis setul cu 6-3, dupa o ora si doua minute de la start, scrie News.ro.

Decisivul a inceput cu o serie break-rebreak, Halep fiind prima care si-a pierdut serviciul.
Dupa 1-1, s-a mers cap la cap pana la 3-2 pentru romanca. La 30-30, Jankovici a acuzat o problema la piciorul stang si a cerut time-out medical. Antrenorul Darren Cahill a intrat a doua oara pe teren, dupa ce o facuse in finalul setului secund, si i-a cerut elevei sale sa evite lovitura de rever a lui Jankovici.

Meciul a continuat la discretia Simonei Halep, care nu a mai cedat decat un ghem pana la final, la 5-2. Decisivul s-a incheiat cu 6-3 pentru romanca, dupa o ora si 48 minute de la startul partidei.

"Nu este usor sa incepi anul cu un asemenea meci, dar sunt mandra ca am reusit sa castig. Am inceput foarte bine, dar ea a revenit . Am incercat sa fiu mai agresiva. Sunt bucuroasa ca am putut reveni la randul meu si am facut tot ce am putut ca sa castig meciul. Imi place sa joc la Shenzhen, am castigat aici si vreau sa obtin victorii in continuare", a declarat Halep, dupa partida cu Jankovici.

In faza urmatoarea Halep va evolua cu chnezoaica Shuai Peng, locul 84 WTA, sau cu Katerina Siniakova din Cehia, locul 53 WTA, care se vor intalni tot luni.

Calificarea in mansa a doua este recompensata la competitia chineza cu un premiu de 7.238 de dolari si cu 30 de puncte WTA.

Citeste si:
Ponta: De unde pune Guvernul banii pentru turul doi daca nu au banii d
Ponta: De unde pune Guvernul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.