Timisoreanul Flavius Biea a renuntat la manusile care l-au facut campion pentru a le putea oferi copiilor nascuti prematur o sansa mai buna.

La Timisoara, Flavius Biea si-a donat manusile pe care le-a folosit in 2005, cand a iesit campion mondial la box la categoria sa. Sportivul a participat la balul de caritate 2016, iar banii au fost folositi in scopul dotarii sectiei de copii nascuti prematur a Spitalului Municipal Timisoara. Gestul a fost unul impresionant, mai ales ca si el a devenit tata pentru prima data in urma cu doua zile.

Va participa in Gala lui Cristian Ciocan

Dupa succesul pe care l-a avut in gala ”Noaptea Campionilor”, de la Bucuresti, timisoreanul Flavius Biea va boxa in gala lui Cristian Ciocan din februarie. Locatia si data exacta urmeaza sa fie stabilite dupa sarbatori. De altfel, Flavius are sanse mari sa ajunga in gala ucraineanului Vladimir Kliciko, cunoscut in toata lumea pentru performantele sale - a fost multiplu campion mondial (IBF, WBO, IBO) la categoria grea pana la data de 28 noiembrie 2015, cand a fost invins de Tyson Fury, campion mondial la categoria grea, cel care l-a si invins in 2015. Gala va avea loc pe 29 aprilie la Wembley Stadium Connected, in Anglia.

Ultimul meci la care Biea a luat parte a fost cel de pe 14 octombrie 2016, in cadrul galei „Noaptea Campionilor”, desfasurara la Circul Globus din Bucuresti, unde boxerul l-a doborat pe Ferenc Hafner (Ungaria) din a treia repriza. Flavius l-a facut KO pe adversarul sau ungur la categoria welter.

Flavius Biea ajunge la 11 victorii de cand a trecut la profesionisti cu maghiarul Ferenc Hafner, bulgarul Pavel Petchov, turcii Goekhan Kaya si Halil Ibrahim Erdogan, romanul Ionut Trandafir, cehul Patrick Szamko, polonezul Mariusz Biskupski, romanul Robert Cristea, belgianul Arnaud Dimidschstein, Christopher Henry, din Barbados si Ulises Jimenez, din Mexic. Este a patra victorie prin KO din cele 11.

Flavius Biea s-a nascut la Arad si s-a format ca boxer la Timisoara, unde s-a antrenat cu unchiul sau, Gheorghe Biea. Cele mai importante succese au venit in perioada junioratului, atunci cand boxerul a cucerit un titlu european si unul mondial. Flavius a castigat titlul de campion national de box la juniori, dupa care a devenit campion european la juniori in Ungaria si campion mondial (Liverpool, Anglia). In 2006, el a iesit campion european la juniori in Albania si vicecampion mondial in Turcia. In 2007, Flavius a devenit campion european de tineret in Polonia, iar in 2008 a participat la campionatul european de seniori din Anglia. In 2014, Flavius a fost ajutat de catre Cristi Ganescu si Lucian Bute sa ajunga in Canada, unde a sustinut 3 meciuri.

Citeste si:
Război pe copil. Tatăl, un fost boxer scoțian, își acuză soția...
Război pe copil. Tatăl, un...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.