Fotbalul mondial se afla in fata unui moment istoric dupa ce un arbitru a apelat la tehnologia video pentru a lua o decizie importanta in timpul unui meci oficial.

Viktor Kassai este primul arbitru care s-a folosit de proba video pentru putea determina daca situatia petrecuta in teren cere acordarea unui penalti. Meciul dintre Kashima Antlers si Atletico Nacional va ramane in istorie ca fiind primul meci de fotbal in care s-a folosit o tehnologie similara cu cea din tenis pentru a se putea lua o masura importanta.

In minutul 31 al partidei, niponul Daigo Nishi a fost faultat de Orlando Berrio in careul celor de la Nacional, la o faza fixa, insa pentru ca "centralul" era mascat nu a vazut faza. Momentul a fost insa remarcat de asistentii tehnici, iar Kassai a oprit meciul pentru a vedea reluarea fazei in timpul partidei. Dupa ce a constatat si el ca a fost fault, a revenit si a dictat penalti pentru japonezi.

Este prima lovitura de la 11 metri acordata intr-un meci oficial de fotbal dupa ce arbitrul apeleaza la tehnologia video.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.