Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a decis, vineri, ca gruparea Dinamo sa fie penalizata cu 15.000 de lei si FC Steaua cu 10.000 de lei, ca urmare a problemelor semnalate la derbiul disputat pe Arena Nationala, in etapa a XVIII-a a Ligii I.

"In baza art. 82, raportat la art. 83.2.d se sanctioneaza clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportiva de 15.000 lei. In baza art. 82, raportat la art. 83.2.d. din RD, se sanctioneaza clubul FC Steaua cu o penalitate sportiva de 10.000 lei", se arata pe site-ul LPF.

Articolul 82 al Regulamentului Disciplinar face referire la responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor. Articolul 83.2.d prevede urmatoarele: "Aruncarea cu obiectele prevazute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alti spectatori sau spre/in terenul de joc se sanctioneaza cu penalitate sportiva de la 10.000 la 60.000 de lei. In cazul savarsirii unei noi abateri de acelasi tip, clubul se sanctioneaza cu o penalitate majorata cu ½ fata de sanctiunea aplicata anterior, pana la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare noua abatere de acest tip, clubul va fi santionat gradual cu masura programarii jocurilor fara spectatori, cumulat cu penalitatea maxima de 60.000 lei".

Meciul de miercuri, de pe Arena Nationala, a inceput cu aproximativ zece minute intarziere. Cu cateva secunde inainte de inceputul meciului, nocturna s-a stins iar fanii dinamovisti, care au desfasurat o cortina ridicata pe scripeti, au aprins luminite ros-albe, fiind proiectate pe cortina imagini din istoria clubului dinamovist.

Comisia de Disciplina a mai decis, vineri, ca fotbalistii eliminati in etapa a XVIII-a, Fernando Llorente (Poli Timisoara), Andrei Miron (FC Botosani), Catalin Golofca (FC Botosani) si Radu Zaharia (Gaz Metan Medias) sa fie suspendati un joc si penalizati cu cate 740 de lei. De asemenea eliminat in etapa trecuta, Aleksandar Susnjar, de la Gaz Metan Medias, a fost suspendat trei jocuri si penalizat cu 4.000 de lei pentru comportare violenta, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.