Saptamana aceasta, in Romania se lanseaza primele karturi electrice (eKart) ready to race din lume. Acestea sunt special concepute pentru a fi folosite de copiii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani in competitiile de profil.

Principalele beneficii ale karturilor electrice sunt zgomotul mult diminuat, intretinerea redusa si emisii 0. Asadar, se pot organiza competitii si in centrele marilor orase, nu numai pe piste special amenajate si dificil de accesat de catre public. Karturile electrice ajung la performante foarte bune, inregistrand viteze maxime intre 55 – 135 km/h, in functie de clase si varstele copiilor.

CKB – Clubul De Karting Bucuresti, cel mai cunoscut organizator de competitii de profil din Romania, este cel care a mizat pe noile karturi electrice, iar Gatorade i se alatura ca partener tehnic in manifestul pentru inovatie, progres, performanta, sustinerea tinerelor talente si protejarea mediului inconjurator. In Romania, vor exista pana la inceputul noului sezon competitional 188 de karturi electrice.

„Gatorade sustine unul dintre principiile fundamentale care stau la baza programului durabil de sustenabilitate al companiei PepsiCo – atentia fata de protejarea mediului inconjurator. Consideram ca educatia ecologica si grija fata de mediul in care traim trebuie sa inceapa inca de la o varsta frageda. Acesta este si motivul pentru care sustinem initiativa demarata de CKB – Clubul De Karting Bucuresti si suntem alaturi de ei ca partener al primei competitii complet electrice din lume – eKart'nG”,
declara Claudia Crisan, Brand Manager NCB, reprezentant Gatorade.

„Organizam competitii de karting de mai bine de 19 ani. Experienta noastra in dezvoltarea tinerelor talente este combinata cu dorinta de a transmite pasiunea pentru acest sport noilor generatii. Tinerii adopta cu usurinta ultimele tehnologii, iar noi, utilizand cele mai recente inovatii din domeniu, reusim sa ii atragem catre acest sport. Aceste karturi electrice sunt dotate cu sisteme de operare conectate la aplicatii compatibile Android, Microsoft ( Windows 7 – 10 ) si IOS in curand, ceea ce faciliteaza controlul la distanta, monitorizarea si inregistrarea performantei pilotilor, dar si setarea ekarturilor (viteza si putere) in functie de nivelul de instruire al pilotului junior”, declara Robert Dragan, director RadioKart.

Evenimentul de lansare va avea loc sambata, 29 octombrie, la Academia Titi Aur din comuna Crevedia, intre orele 11:00 – 14:00. Titi Aur, cunoscutul specialist in conducere defensiva, va avea cuvantul de deschidere, fiind completat de Tomi Dragan, pilot de karting cu palmares international. De asemenea, Titi Aur va conduce plutonul de karturi electrice intr-un Safety Car electric, marca Nissan Leaf.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

POtrivit unui comunicat remis 9am, Radiokart, impreuna cu CKB - Clubul de Karting Bucuresti, alaturi de Gatorade, lanseaza in 2017 prima competitie de karting complet electric din lume adresata copiilor. eKart'nG este un campionat inovator de karturi electrice care se dezvolta in jurul a trei valori fundamentale: energie, mediu, divertisment, ce a fost gandit pentru a veni in intampinarea unei noi generatii de fani ai motorsportului – New Electric Kart Kids. Competitia eKart'nG reprezinta o viziune pentru viitorul motorsportului romanesc si european, avand ca scop si accelerarea interesului general asupra acestui tip de masini, dar si promovarea energiei curate si a sustenabilitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.