Tenismanul spaniol Rafael Nadal, fost numar unu mondial, a anuntat ca pune capat anticipat sezonului 2016 din cauza durerilor persistente la incheietura mainii stangi, pentru a se reface complet si a pregati cat mai bine sezonul 2017.

"Sunt obligat sa ma opresc si sa ma gandesc deja la 2017", a precizat Nadal intr-un comunicat publicat pe contul sau Facebook. "Acum trebuie, inca o data, sa ma odihnesc si sa incep sa pregatesc intr-o maniera intensiva sezonul 2017", a adaugat jucatorul iberic, aflat in acest moment pe locul 6 in clasamentul ATP.

Nadal va rata, astfel, turneul de la Basel (Elvetia), la care a fost finalist in 2015, precum si Mastersul 1.000 de la Paris-Bercy (31 octombrie — 6 noiembrie), insa cea mai importanta absenta a sa va fi cea de la Turneul Campionilor care va avea loc luna viitoare la Londra, cu participarea celor mai buni opt jucatori ai lumii.

El a explicat ca a grabit revenirea in competitie in aceasta vara, pentru a putea disputa Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a fost portdrapelul delegatiei Spaniei.

Medaliat cu aur la dublu la JO 2016, alaturi de compatriotul sau Marc Lopez, dupa finala castigata in fata romanilor Horia Tecau si Florin Mergea, Nadal a esuat la simplu, unde a ocupat doar locul al patrulea.

"Nu este un secret pentru nimeni ca m-am prezentat la Jocurile Olimpice fara o pregatire completa, insa trebuia sa joc pentru a castiga o medalie pentru Spania. Aceasta recuperare accelerata a antrenat dureri in cursul turneelor urmatoare", a explicat spaniolul.

In varsta de 30 de ani, Rafael Nadal are in palmares 14 titluri de Mare Slem, dintre care 9 castigare la Roland Garros. El a disputat ultima sa finala ATP in luna aprilie, la Barcelona, unde reusit sa castige al doilea titlu sau titlu din acest sezon.

Campionul spaniol a inaugurat miercuri, in insulele Baleare, o academie de tenis care ii poarta numele, afirmand cu aceasta ocazie ca si-a propus sa joace "inca multi ani de acum inainte", transmite Agerpres.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.