Japonezul Morinari Watanabe a fost ales miercuri in functia de presedinte al Federatiei Internationale de Gimnastica (FIG), invingandu-l pe rivalul sau francez Georges Guelzec, conducatorul Uniunii Europene de Gimnastica, a anuntat un purtator de cuvant al institutiei, citat de AFP.

El insusi fost gimnast, Watanabe (57 ani) ii succede in functie italianului Bruno Grandi, dupa votul care s-a desfasurat la Tokyo, orasul gazda al viitoarelor Jocuri Olimpice de vara, programate in 2020.

Estimand ca gimnastica este "regina sporturilor", Morinari Watanabe si-a anuntat intentia de a creste popularitatea acestui sport la nivel mondial, in special prin dezvoltare activitatilor comerciale legate de aceasta disciplina.

Watanabe s-a alaturat in 2001 Federatiei japoneze de gimnastica, al carei secretar general este in prezent, cu misiunea de a relansa acest sport in tara sa, dupa campaniile olimpice infructuoase din 1996 si 2000. De atunci, Japonia a cucerit medalii la gimnastica la fiecare editie a Jocurilor Olimpice, relateaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.