Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 4, a invins-o, marti, cu scorul de 6-2, 6-2, pe sportiva belgiana Yanina Wickmayer, locul 56 WTA, calificandu-se pentru a doua oara in cariera in optimile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory China Open.

Ploaia a amanat ore bune inceperea meciurilor de marti, de la Beijing. Halep a intrat pe teren dupa sase ore de asteptare, fata de programul initial. Insa acest lucru nu i-a afectat evolutia si romanca si-a impus jocul fara probleme.

Halep a tinut-o in spatele terenului pe Wickmayer cu mingi lungi si bine plasate catre marginile laterale ale terenului. Serviciul nu i-a functionat foarte bine la inceput si i-a permis adversarei sa obtina un rebreak dupa ce jucatoarea din Constanta a pus primul ghem pe tabela.

Sportiva belgiana a gresit mult si a fost pusa in dificultate de evolutia ofensiva si precisa a romancei, astfel ca nu a mai castigat in primul set decat un ghem la 1-3. Halep a luat setul I cu 6-2, dupa aproximativ o jumatate de ora.

In setul al doilea, Halep s-a desprins la 2-0, cu break in ghemul de inceput. Ea a condus apoi cu 5-1, dupa un nou break realizat la 3-1 si a inchis setul tot cu 6-2 si meciul dupa o ora de joc.

In optimi, Halep va evolua cu invingatoarea din americanca Alison Riske, locul 60 WTA, venita din calificari, si chinezoaica Shuai Zhang, locul 36 WTA, scrie News.ro.

Calificarea in aceasta faza este recompensata cu un premiu de 62.768 de dolari si cu 120 de puncte WTA.

Anterior, Simona Halep a participat de patru ori la turneul de la Beijing, cel mai bun rezultat al ei fiind calificarea in sferturile de finala, in 2014, faza in care nu a mai disputat meciul cu Ana Ivanovici din cauza unor probleme de sanatate. Anul trecut, ea a abandonat in turul I, la scorul de 4-5, in partida cu spaniola Lara Arruabarrena, din cauza unei accidentari la tendonul lui Achile. La celelalte doua editii la care a participat, Halep a pierdut tot in turul I.

Anul acesta, jucatoarea din Constanta a fost admisa direct in turul al doilea la China Open.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.