Gimnasta Catalina Ponor vorbeste, intr-un interviu acordat vineri agentiei de presa News.ro, despre propunerea facuta de catre PSD Constanta de a candida la alegerile parlamentare din acest an, despre motivele care au facut-o sa refuze, dar si despre planurile sale, care includ doar gimnastica.

La 29 de ani, gimnasta Catalina Ponor se mandreste cu numeroase medalii obtinute in marile competitii, cele trei de aur de la Jocurile Olimpice fiind cele mai importante. Dupa revenirea de la Jocurile Olimpice de la Rio, unde s-a clasat pe locul 7 la barna, sportiva a intrat in vacanta, iar in aceasta saptamana a avut parte de o experienta diferita de lumea sportului: propunerea de a intra in politica, facuta de liderul PSD Constanta, Felix Stroe.

Catalina Ponor si-a rezervat timp de gandire, dar joi PSD Constanta a anuntat, fara a se mai consulta cu gimnasta, ca aceasta va candida pe listele parlamentare din partea filialei. Joi noapte, Catalina Ponor a decis sa refuze oferta, iar in interviul acordat News.ro vorbeste despre motivele care au dus la aceasta decizie.

Prezentam interviul acordat de gimnasta agentiei de presa News.ro:

Reporter: Ai fost anuntata drept candidat al PSD Constanta la alegerile parlamentare. Cum s-a intamplat totul?

Catalina Ponor: Totul s-a intamplat foarte repede, in urma cu 3-4 zile, nu inaintea Jocurilor Olimpice sau mai stiu eu cand, cum am vazut ca spuneau unii. Presedintele PSD Constanta, Felix Stroe, mi-a propus sa merg ca deputat pentru a ma ocupa strict de problemele sportului, nu ca politician, sa incercam sa reconstruim sportul. Mi s-a parut o idee draguta, mi-am spus ca, uite, ii place sa promoveze tinerii. Am stat, m-am tot gandit, am incercat sa pun totul cap la cap, pentru ca, sincer, te gandesti si la viitorul tau, nu doar la ce faci in prezent. Dar, nu am dat un raspuns concret. Apoi, joi a explodat ”bomba”. Probabil, vazand ca nu am raspuns, ei au considerat ca sunt de acord, m-au pus pe liste si au facut anuntul. Mie nu mi-au spus nimic inainte.

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Reporter: Pana la urma ai refuzat oferta PSD Constanta. De ce?

Catalina Ponor: Cand a explodat ”bomba”, adica anuntul, am avut o strangere de inima si mi-am spus: nu e de tine. Se spune ca politica este o meserie murdara, iar eu nu pot face asa ceva. Tot ce am realizat pana acum, incepand de la 4 ani, a fost pe munca mea, toate sacrificiile, iar acum, sa imi arunc numele intr-o astfel de lume… Nu pot face asa ceva. Daca eram intr-o tara civilizata, cu politica normala, probabil merita sa o fac. Sunt interesata de sport, nu de politica si vreau sa-mi pastrez numele curat. S-au facut si se fac multe lucruri in politica, de care noi, oamenii de rand, nu stim. Eu nici nu vreau sa le stiu, dar cred ca si de-asta se spune ca politica e murdara. Romanii sunt nemultumiti de ce e in jur, in tara noastra, la fel e si in sport. Lumea e nemultumita ca nu mai sunt rezultate, ca nu mai sunt sali de sport, ca nu mai avem antrenori si educatie din scoli asa cum trebuie. Dar, pe de alta parte, parca nici nu se doreste sa apara cineva mai tanar, chiar si fara experienta, dar care are bunavointa si ar vrea sa lupte pentru schimbare. As vrea sa se dea drumul tinerilor peste tot, celor care vin din urma si care ar putea face lucruri bune. De aceea mi s-a parut interesanta idea sa candidez, sperand ca as putea face ceva pentru sport.

Citeste si:
Cătălin Drulă este noul președinte al USR
Cătălin Drulă este noul...

Reporter: Crezi ca ai fi obtinut voturile necesare la alegerile parlamentare?

Catalina Ponor: Nu stiu daca primeam cate voturi aveam nevoie, dar acesta e un risc pe care ti-l asumi cand intri in aceasta lume a politicii. De acum, eu voi incerca sa ajut dinafara sportul, nu din politica. Ma bucur ca-mi pastrez numele curat si trebuie sa spun ca mi-am dat seama in aceste zile ca nu aveam cum sa fac bine doua lucruri, in gimnastica este un program, probabil la PSD se dorea alt program si ajungeam sa nu mai fac bine nimic. Sunt axata pe sport, voi continua cu gimnastica, atat de mult cat imi va permite sanatatea. Acum sunt la Bucuresti, unde in 10 octombrie voi relua pregatirea si vom vedea ce va urma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.