Jucatoarea Simona Halep, locul 5 WTA, s-a calificat in semifinalele turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-2, pe americanca Madison Keys, locul 9 WTA.

Halep a fost pusa in dificultate la inceputul meciului de forta si precizia loviturilor americancei. Keys a "bombardat" terenul advers atat cu serviciul, cat si la retur. Insa jucatoarea din SUA nu poate mentine un nivel scazut al greselilor, pentru ca nu are rabdare si vrea sa castige punctele cat mai repede. Risca tot timpul si intra in serii lungi de erori. Halep cunoaste bine aceste lucruri, a jucat de doua ori cu ea anul acesta, impunandu-se de fiecare data, astfel ca a fost o chestiune de timp pana cand romanca a echilibrat si a trecut la controlul jocului. Simona Halep si-a facut meciul usor cu agresivitate, cu variatie a traseului mingilor, dar si cu luciditate, reusind o victorie impresionanta.

Setul I a inceput cu doua ghemuri castigate la zero de Keys, al doilea pe serviciul Simonei Halep. Apoi greselile si-au facut loc in evolutia sportivei americane si Halep a inceput sa puncteze pe tabela. Jucatoarea romana a facut rebreak, insa s-a vazut din nou la distanta de doua ghemuri de rivala. Dar noua conducatoare a jocului se schimbase deja. Halep nu a mai cedat decat un ghem, la 3-3, si a pus capat setului cu 6-4, dupa 39 de minute, scrie News.ro.

Keys nu si-a mai revenit, iar setul al doilea a fost la indemana romancei, care a pierdut doar doua ghemuri, la 2-0, si la 5-1. In acest fel, partida s-a incheiat dupa doar o ora si 10 minute si dupa 6-2 in al doilea set.

In faza urmatoarea, Halep va evolua cu invingatoarea dintre Petra Kvitova (Cehia), locul 16 WTA si britanica Johanna Konta, locul 13 WTA.

Calificarea in semifinale este recompensata la Wuhan Open cu un premiu de 117.700 de dolari si cu 350 de puncte WTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.