Bucurestenii vor avea posibilitatea in acest week-end sa se fotografieze cu trofeul Ligii Campionilor si sa primeasca autografe de la fostul jucator francez Claude Makelele si de la Miodrag Belodedici, ambasadori pentru UEFA Champions League Trophy Tour prezentat de UniCredit.

Publicul din Bucuresti va putea vedea sambata Trofeul in Piata George Enescu, intre orele 10.00 si 22.00. Muzeul de fotbal pe roti este un camion care se transforma intr-un spatiu de 200 de metri patrati, pe doua etaje. La primul nivel, vizitatorii au posibilitatea de a juca un meci virtual impotriva legendelor UEFA, iar la balconul special amenajat se pot fotografia alaturi de Trofeu. Bucurestenii se pot fotografia cu Trofeul si duminica, 18 septembrie, in interiorul mall-ului Baneasa Shopping City, in zona fantanii, intre 11.00 si 22.00. Makelele si Belodedici vor fi disponibili pentru sesiuni de autografe in prima parte a evenimentelor publice din 17 si 18 septembrie.

"Sa castig acest trofeu a fost una din cele mai mari performante ale mele, bineinteles dupa trofeul mondial. M-a facut sa ma bucur de fotbal si de viata pe care am avut-o. Am castigat acest trofeu cu Real Madrid, am mai avut o data sansa cu Chelsea, dar l-am pierdut. Pentru mine a fost exceptional sa joc in Uefa Champions League", a declarat vineri fosta glorie a fotbalului francez, Claude Makelele.

Dublu castigator al trofeului cu Steaua Bucuresti si Steaua Rosie Belgrad, Miodrag Belodedici a spus ca un jucator are nevoie de pasiune pentru a reusi in Liga Campionilor. "Sunt putin trist pentru ca echipa mea n-a reusit un rezultat bun aseara. Eu stiu mai bine ce inseamna sa joci in Liga Campionilor. Ca sa participi in acest campionat trebuie sa ai o pasiune extraordinar de mare. Sunt un privilegiat pentru ca am castigat de doua ori acest trofeu, cu doua stele. Am avut doua stele deasupra mea. De mic, prima echipa pentru mine era Steaua Rosie Belgrad pentru ca i-am vazut pe ei prima data la tv. Erau aproape de granita. Apoi la 14-15 cand jucam fotbal eram cu Steaua Bucuresti".

Fostul jucator al echipelor Chelsea Londra sau Real Madrid, Makelele, a demonstrat ca este un cunoscator al fotbalului romanesc: "Cunosc fotbalul romanesc. Langa mine e unul dintre cei mai buni jucatori pe care l-am admirat cand eram copil, la fel si pe Hagi. Am jucat alaturi de Mutu. Romania a dat multi jucatori importanti. Cand am jucat impotriva lui Hagi a fost pentru mine unul dintre cele mai bune momente. E unul dintre cei mai buni din lume. Romania are nevoie de astfel de jucatori pentru a ajunge din nou in top. Mutu are foarte multa calitate. Am jucat cu el, e un jucator extraordinar. Inscria foarte multe goluri, imi este un prieten foarte bun. Cred ca a avut langa el oameni care l-au influentat intr-un mod gresit. A revenit pe drumul cel bun, am vorbit cu el, trebuie sa-si valorifice talentul in Romania. Nu se stie niciodata, poate in viitor va ajunge un antrenor bun, eu asa sper".

Citeste si:
Real Madrid, FC Barcelona și Juventus Torino, admise în viitoarea...
Real Madrid, FC Barcelona și...

Aceasta este a treia oara cand UniCredit aduce Trofeul in Romania, dupa editiile din 2009 si 2013.

"Este cel de-al treilea an in care aducem excelenta sportiva mai aproape de publicul din Romania prin Trophy Tour, dupa succesul editiilor din 2009 si 2013. Ne dorim sa oferim romanilor posibilitatea de a trai experienta pe care o ofera Trofeul UEFA Champions League, un adevarat simbol al pasiunii si al competitiei, care are puterea de a inspira pe oricine", a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate si Comunicare in cadrul UniCredit Bank, potrivit News.ro.

Trofeul Ligii Campionilor a ajuns la Bucuresti dupa ce a putut fi admirat in Iasi si Bacau, unde a fost intampinat de cateva mii de persoane. Dupa Romania, Trofeul UEFA Champions League va ajunge in Serbia, Bosnia Hertegovina, Croatia si Ungaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.