Surorile Williams si gimnasta Simon Biles ar fi printre sportivii depistati pozitiv la JO.

Gazzetta dello Sport a scris, marti, ca nume mari ale sportului american, ca surorile Serena si Venus Williams, gimnasta Simone Biles si baschetbalista Elena Delle Donne, ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate la JO de la Rio si ar fi justificat cu certificate medicale folosirea substantelor interzise. Informatiile ar fi aparut dupa ce hackeri, probabil rusi, au spart serverele Agentiei Mondiale Antidoping (WADA) si au studiat documentele sustrase.

Potrivit sursei citate, cele mai multe cazuri de justificari medicale ale unor substante interzise relevate la testele antidoping se inregistreaza la Federatia Internationala de Gimnastica. Acest for ar fi intarit afirmatiile sportivilor prin documente care sustin ca au luat unele substante in scop terapeutic.

In cazul lui Biles, ar fi vorba de amfetamine (metilfenidat) descoperite la testele antidoping, la Serena Williams de oxicodona, hidromorfona, prednison si alte substante, iar Delle Donne ar fi utilizat amfetamine si hidrocortizon.

Gazzetta dello Sport a scris ca sunt zeci de cazuri de sportivi depistati pozitiv care au certificate medicale pentru a justifica folosirea substantelor interzise.

Site-ul rsi.ch noteaza ca informatiile au fost facute publice, marti, pe retelele de socializare, de un grup de hackeri intitulat Fancybears, care sustine ca documentele avute in posesie sunt clasificate drept "confidential". Sursa citata precizeaza ca, in cazul lui Biles, nu este o noutate ca foloseste amfetamine, ea avand prescriptie medicala in acest sens, valabila pana in 2018, potrivit News.ro.

WADA nu a comentat inca aceste informatii

Atacul cibernetic asupra serverelor WADA a avut loc la 13 august, in timpul JO de la Rio. Simone Biles a cucerit patru medalii de aur la Rio, cu echipa SUA, la individual compus, la sarituri si sol, precum si medalia de bronz la barna. Serena Williams a pierdut in turul al treilea al turneului olimpic, in fata spotivei ucrainene Elina Svitolina, iar Venus in prima mansa, in fata belgiencei Kirsten Flipkens. Elena Delle Done este campioana olimpica alaturi de echipa de baschet a SUA.
Citeste si:
Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România...
Patronatul Producătorilor...

La mijlocul lunii iulie, juristul Richard McLaren a facut public raportul sau care a dovedit implicarea autoritatilor ruse in sustinerea si acoperirea dopajului in randul sportivilor din aceasta tara. In urma acestui raport, circa o suta de sportivi rusi au fost privati de participarea la Jocurile Olimpice de la Rio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.