Jucatoarea germana Angelique Kerber, locul 2 WTA, a invins-o, sambata, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe sportiva ceha Karolina Pliskova, locul 11 WTA, in finala US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Kerber, 28 de ani, s-a impus dupa un meci care a durat doua ore si sapte minute. Pentru sportiva germana, acesta este al doilea trofeu de Grand Slam din cariera, dupa ce a castigat la inceputul anului Australian Open. La Wimbledon, Kerber a dsputat finala. Ea va fi, incepand de luni, noul lider WTA, in locul americancei Serena Williams, scrie News.ro.

Jucatoarea germana Angelique Kerber a castigat, sambata, al doilea Grand Slam din cariera, US Open, si spune ca toate visurile i s-au implinit in acest an, in care a mai triumfat la Australian Open si a disputat finala la Wimbledon.

"Este extraordinar, am castigat al doilea Grand Slam si este cel mai bun an din cariera. Pentru mine, totul a inceput aici in 2011 (n.r. - cand a ajuns in semifinale fiind pe locul 92 WTA). Si acum, cinci ani mai tarziu, stau cu trofeul. Toate visurile mi s-au implinit anul acesta", a declarat Kerber, potrivit site-ului WTA.

Kerber s-a plans de presiunea la care a fost supusa pe parcursul US Open cu privire la posibilitatea de a o detrona pe Serena Williams de pe primul loc al ierarhiei jucatoarelor profesioniste de tenis dupa 186 de saptamani.

"Este incredibil ce mi s-a intamplat in aceste doua saptamani. Am avut de suportat o presiune. Toata lumea ma intreba de locul 1 WTA de cand am venit aici. De asemenea, a fost dficil sa joc finala stiind ca adversara m-a invins cu 2-3 saptamani in urma (n.r. - finala la Cincinnati). Dar mi-am spus ca trebuie sa fac totul pe teren pentru a castiga meciul impotriva Karoline", a adaugat germana.

In urma rezultatului finalei de la Flushing Meadows, Simona Halep isi va pastra locul 5 WTA,. Pliskova, care a jucat prima finala a unui Grand Slam, va urca pe locul 6 WTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.