Fostul tenismen Ilie Nastase a declarat, marti, ca rezultatele obtinute de romani la Jocurile Olimpice de la Rio sunt pe masura investitiilor facute in infrastructura sportiva.

Nastase considera ca Legea Sportului ar trebui schimbata in totalitate, recomandand ca model legislatia din Spania sau Franta. "Cat am investit atat avem, daca investeam mai mult aveam alte rezultate. Astea sunt rezultatele. Daca aveam infrastructura in Romania sa se antreneze inainte de Olimpiada era si mai bine. Eu cred ca noi am avut acum sportivi de locurile 5-9, nu de locul 1-4 si totdeauna am avut. E foarte putin o medalie de aur. Pacat ca Simona (n.r. - Halep) ar fi putut juca si poate mergeam la o medalie de aur, dar daca ea a decis asa, e decizia ei. Eu cred ca legea sportului trebuie schimbata complet, una noua. Amendamente si rectificari nu ajuta la nimic, e proasta de la inceput. Trebuie sa copiem o lege care merge bine in Spania sau Franta si sa o aplicam la noi. Dar noi nu vrem sa avansam. Privatii trebuie sa ajute si sa li se reduca din taxe, toti ar veni. Sunt multi oameni care fac bani buni in Romania, dar sa-i dea asa si sa mai plateasca si taxe, nu-i convine. Trebuie sa gasim o lege prin care sa se reduca din taxe. Trebuie sa copiem partile bune", a declarat Nastase, la patinoarul pe care il construieste omul de afaceri Ion Tiriac in orasul Otopeni, potrivit News.ro.

Romania a obtinut o medalie de aur, una de argint si trei de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio.

Referitor la debutul echipei nationale de fotbal a Romaniei in preliminariile CM 2018, Nastase a spus ca nu a fost impresionat de nciun jucator si ca selectionerul german Cristoph Daum are nevoie de timp pentru a cunoaste fotbalistii: "Nu putem sa comentam foarte mult acest prim meci, are si el probleme. Daum nu are de unde sa cunoasca toti jucatorii. Am fost surprins sa-l vad pe Bicfalvi jucand in fata. Am mai vazut 2-3 jucatori, dar cine s-a dus sa-i vada? Nu m-a imporesionat niciun jucator. Mai sunt noua finale, fiecare meci trebuie tratat ca o finala si daca ne concentram cred ca putem".

Romania a remizat, scor 1-1, cu Muntenegru, la debutul in preliminariile Cupei Mondiale din 2018.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.