Constructia patinoarului de 500 de locuri din orasul Otopeni va fi finalizata la jumatatea lunii octombrie, arena urmand a fi folosita in campionatul national de hochei pe gheata.

Patinoarul din Otopeni este primul obiectiv dintr-un complex sportiv ce se va intinde pe 20 de hectare, din care vor mai face parte o sala polivalenta si 25 de terenuri de tenis.

Omul de afaceri Bogdan Enoiu a declarat marti ca vrea sa-l convinga pe Ion Tiriac sa construiasca si o arena de tenis pentru a putea muta la Bucuresti turneul BRD Nastase Tiriac Trophy, care in urmatorii doi ani se va desfasura la Budapesta.

"E o investitie mare, s-a inceput cu patinoarul de 500 de locuri. Complexul sportiv se va intinde pe aproximativ 20 de hectare. Patinoarul va fi acoperit. va functiona 11 luni pe an si ii va deservi pe toti cei care doresc sa patineze. In principal va fi destinat copiilor, dar nu excludem nici prezenta echipelor profesioniste. Probabil ca va deservi si liga nationala. Termenul de predare este 14 octombrie. Ulterior vor urma o sala polivalenta de 5.000 de locuri, cinci terenuri de tenis acoperite plus 20 descoperite. Incercam sa-l convingem sa facem si o arena pentru BRD Nastase Tiriac Trophy, dupa doi ani cat e la Budapesta turneul. Va fi si un stadion cu pista de atletism", a declarat Enoiu, precizand ca valoarea lucrarilor pentru ridicarea pationoarului va fi de 3,2 milioane de euro, potrivit News.ro.

Copiii vor avea acces gratuit pe patinoar, doar echipele profesioniste de hochei urmand sa plateasca pentru intretinerea arenei. Patinoarul va fi adminstrat de catre Fundatia Ion Tiriac.

Fostul tenismen Ilie Nastase s-a aratat surprins de stadiul lucrarilor incepute cu doua luni in urma: "E o performanta ca in doua luni sa faci asta si in alte doua luni sa fie gata. Pentru copiii care se antrenau la mall e un lucru extraordinar. Am ramas impresionat de ceea ce am vazut. Acum doua luni se planta grau aici si le-am spus sa-l vanda. Cred ca e singura investitie privata din Romania, sustinuta de domnul Tiriac. Proiectul e mare si vreau sa-i multumesc pentru ca aici vor veni niste copii. Deocamdata domnul Tiriac are un microbuz, cand va fi gata metroul va fi un loc foarte cautat. Avem nevoie de asa ceva, daca vrem sa investim mai putin in sanatate, trebuie sa investim in asa ceva".

Citeste si:
Anamaria Prodan vrea să se mărite cu Ion Țiriac: „Eu am nevoie de...
Anamaria Prodan vrea să se...

Primarul orasului Otopeni, Silviu Gheorghe, va incerca sa atraga Guvernul intr-un parteneriat alaturi de Ion Tiriac si institutia pe care o conduce. "Trebuie sa demonstram ca se poate construi in Romania. Impreuna cu domnul Tiriac am inceput un drum lung, acest patinoar este un prima pas, vrem sa atragem si autoritatile publice centrale, si ma refer la Guvernul Romaniei, intr-un parteneriat cu domnul Tiriac si cu Primaria orasului Otopeni. Sunt niste proiecte deosebite, dar trebuei sprijinit si ajutat. E o investitie importanta pentru sportul romanesc. Noi vrem sa realizam acest prim patinoar si sa atrgem atentia ca se poate investi in sport, pentru ca sportul romanesc este intr-un impas si trebuie luate masuri deosebite", a declarat edilul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.