Parcul Colina din Cluj Napoca a fost sambata, 3 septembrie, plin de creativitate, unicitate si… DISTRACTIE. 40 de echipe din Romania au luat in serios provocarea lansata de Red Bull Soapbox Race si s-au strans cu mic, cu mare la start. Multi au crezut ca Holoween-ul sau Craciunul a venit mai devreme pentru ca participantii s-au costumat in fel si chip, iar pe traseu s-a vazut masinute numai una si-una.

Echipele au avut la dispozitie aproape o luna sa-si construiasca propria masina artizanala, nemotorizata. Sambata, in ziua cea mare, au reusit sa surprinda. Am vazut la start o copie fidela a MIG-ului, ce inseamna un partaj adevarat sau cum o butelca de tuica autentica din prune poate prinde viteza.

Credeati ca la o astfel de competitie, a-ti realiza un prototip nu este deloc creativ? Va inselati – masina lui Louis De Funes din seria “Jandarmul si Jandarmeritele”, o ghilotina, un mustarmobil sau o inchisoare pe roti, ne-au demonstrat ca la Red Bull Soapbox Race, totul este posibil.

Masinariile in forma de animale s-au intrecut si ele pe traseul de la Red Bull Soapbox Race – un ghepard, un dinozaur sau un rechin au facut furori pe patru sau trei roti.

Potrivit unui comunicat remis 9am, personaje din desene animate, precum soricelul si Pinky & The Brain, cei trei purcelusi sau ursul Baloo din Cartea Junglei nu aveau cum sa lipseasca.

La categoria “autentic romanesc” am vazut Mocanita fara Frica, iar la “ce le place romanilor”, am avut Flori-n Salam.

Prima masina de raliu Ford nu avea cum sa lipseasca de la start, aratandu-ne ce inseamna sa parcurgi un traseu cu calitati de pilot.

Migutzu No.1 a realizat cel mai bun timp, reusind sa parcurga traseul in numai 42 de secunde. La polul opus s-a aflat Geronimo, cu 2 minute si 33 de secunde.

In cele din urma, primul loc le-a revenit echipei Migutzu No.1 din Bucuresti (Soare Ovidiu Mihail, Vecu Marius, Briota Dan Ionel si Ionescu Ionut). Ei au reusit sa impresioneze juriul format din Bogdan Marisca, Roxana Ciuhulescu, Ileana Badiu si Traian Tudorica si au acumulat 14 de puncte.

Locul doi a fost ocupat de Bootelcuta din Iasi. Bogdan Baianu, Cristi Barladeanu, Adrian Mititelu, Alex Munteanu au adunat 17 de puncte.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Cea de a treia treapta a podiumului a fost ocupata de catre echipa Mustarmobilul (Bulboaca Mihaita, Cernat Alex, Iordan Florin si Vinca Andrei), din Tecuci, cu 23 de puncte acumulate in clasament.

Pe cei 400 de metri de traseu construit am avut peste 2 km de garduri de protectie si peste 4.000 de baloti din paie, care i-au ajutat pe piloti sa nu iasa in decor.

Atmosfera a fost intretinuta de Adrian Vancica aka Celentano si Mihai Rait aka Dorel din serialul Las Fierbinti difuzat de PRO TV.

Vezi toate echipele pe redbull.ro/soapbox

Mai multe imagini sunt disponbile pe www.redbullcontentpool.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.