Sport 28 August 2016 15:04
Echipajul de patru rame masculin al Romaniei care a castigat, duminica, medalia de aur la Campionatul Mondial de juniori de la Rotterdam, este primul din lume care incheie cursa de 2.000 de metri sub sase minute si stabileste un nou record mondial.

Echipajul tricolor, format din sportivii Stefan Constantin Berariu, Mihaita Vasile Tiganescu, Cosmin Pascari si Constantin Cristi Hirgau a dominat copios cursa de 2.000 de metri, pe care a incheiat-o cu timpul de 5:58.85 minute, cu care a cucerit medalia de aur.

Pe podium au mai urcat Marea Britanie (6:03.71) si Germania (6:09.30).

La putin timp dupa incheierea premierii, forul international de profil a anuntat ca echipajul romanesc este primul care a coborat sub sase minute in aceasta proba.

”Este un nou record mondial. Sigur ca este o mare bucurie, din pacate nu am vazut cursa, fiind angrenata intr-un alt eveniment, dar ii felicit pe baieti si mai pot spune ca au demonstrat ca avem baza, iar noi trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a-i duce pana la seniori, la marile competitii. Pot sa-i asigur ca nimic nu se compara cu a fi pe podium si a-ti canta imnul si atunci. Au demonstrat ca se poate, bravo lor, mai ales ca despre canotajul masculin romanesc nu prea puteam spune ca straluceste atat de frumos ca acum”, a declarat, pentru News.ro, ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa.

Tot la Rotterdam s-a desfasurat, pana vineri, si Campionatul Mondial de tineret, la care Romania a obtinut doua medalii: argint la patru rame feminin (Iuliana Buhus, Ana Maria Simion, Madalina Heghes si Diana Mihai) si bronz la dublu vasle feminin (Ioana Vrinceanu si Viviana Iuliana Bejinariu), relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.