Sport 22 August 2016 08:00
Flacara olimpica a fost stinsa, duminica noapte, la Rio de Janeiro, dar Jocurile Olimpice revin peste patru ani, in capitala Japoniei, la Tokyo.

Brazilia si Rio de Janeiro si-au luat adio, duminica noapte, de la cei 10.500 de sportivi gazduiti timp de doua saptamani.

"Ne vedem la Tokyo", a scris pe coregrafia prezentata dupa ce orasul japonez a primit drapelul pentru 2020.

"Declar editia a 31-a a Jocurilor Olimpice inchisa. Chem tineretul lumii sa se reuneasca din nou, la Tokyo, peste patru ani", a afirmat presedintele Comitetului International Olimpic, Thomas Bach.

Jocurile Olimpice la Rio au inceput la 5 august si s-au incheiat duminica.

Drapelul olimpic a fost predat de primarul orasului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, guvernatorului capitalei Japoniei, Yuriko Koike, in cadrul ceremoniei de inchidere a Jocurilor Olimpice din Brazilia.

Paes a inmanat drapelul lui Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic, care l-a trecut mai departe spre Yuriko Koike.

Drapelul a fost predat dupa intonarea imnului Greciei, "parintele" Jocurilor Olimpice, si dupa arborarea steagului acestei tari.

Apoi s-a intonat imnul olimpic, dar si imnul viitoarei gazde a JO din 2020, Japonia.

Romania a incheiat pe locul 47 in clasamentul pe medalii al Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa 16 zile de intreceri.

Sportivii romani au obtinut o medalie de aur, una de argint si trei de bronz.

Romania a obtinut aurul prin spada la feminin, argint la tenis prin Tecau si Mergea, bronz la canotaj 8+1, haltere (Sancraian) si lupte (Saritov), transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.