Sport 20 August 2016 12:30
Atletul jamaican Usain Bolt, de noua ori campion olimpic, a declarat, vineri, dupa victoria cu stafeta de 4x100 metri, ca a dovedit ca este invincibil, informeaza L'Equipe.

"Misiune indeplinita. Sunt invincibil. Oamenii ma intreaba mereu daca pot fi batut, dar cand vin la Campionatele Mondiale si la Jocurile Olimpice castig mereu", a spus Bolt la conferinta de presa la care a intrat dansand.

Sprinterul jamaican a anuntat ca a fost ultima sa prezenta la o editie a Jocurilor Olimpice: "Imi pare rau baieti, dar asta a fost ultima editie a Jocurilor Olimpice la care am participat. Chiar daca vom pierde medalia de aur de la stafeta de 4x100 metri din 2008 (n.r. - dupa ce atletul jamaican Nesta Carter a fost depistat pozitiv), nimic nu se va schimba. Am demonstrat ca sunt cel mai bun".

Usain Bolt a afirmat ca stia ca stafeta Jamaicai nu poate fi invinsa. "Antrenorul ne-a spus: <Concentrati-va pe transmiterea stafetei>. Am facut asta si in momentul in care am prins batul am stiut ca vom castiga. La viteza nu ne poate invinge nimeni", a aprecizat Bolt.

Atletul Usain Bolt a castigat a noua medalie olimpica de aur din cariera, dupa ce stafeta de 4x100 metri a Jamaicai s-a impus, vineri, la Rio de Janeiro.

Astfel, a devenit primul atlet din istorie care a castigat toate cele trei probe de sprint - 100 de metri, 200 de metri si 4X100 de metri - la trei editii ale Jocurilor Olimpice, noteaza digi24.ro.

Bolt a facut parte din stafeta care s-a impus in 37 de secunde si 27 de sutimi. El a fost coechipier cu Asafa Powell, Yohan Blake si Nickel Ashmeade.

Jamaica a fost urmata de Japonia (37''60) si Canada (37''64).

Initial, echipa SUA a fost a treia, dar a fost descalificata, scrie News.ro.

Usain Bolt a castigat deja titlul olimpic la 100 de metri si la 200 metri, la Rio de Janeiro.

Bolt, care mai are aceste titluri la Beijing si Londra, se alatura lui Carl Lewis si Paavo Nurmi, de asemenea campioni olimpici de noua ori.

Citeste si:
Usain Bolt nu va semna niciun contract cu o echipa de fotbal. A...
Usain Bolt nu va semna niciun...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.