Sport 17 August 2016 18:45
Mai jos va povestim cum a reusit Peluza Catalin Haldan sa ii umileasca pe stelisti folosind un Cal Troian.

Adesea ultrasii sunt etichetati eronat. Cel putin la noi in tara scenele de violenta fizica intre galerii, cum vedem in est, Ucraina, Rusia, nu prea isi fac aparitia pe stadion, iar daca se intampla vorbim despre incidente izolate. In Romania, ultrasii cu traditie prefera sa fie subversivi, sa improvizeze si sa fie mai sireti decat rivalii. Asa s-a ajuns ca folosind un celebru exemplu istoric, simbolul Calului Troian, cei din PCH sa reuseasca ceea ce multa lume numeste "Farsa Secolului". Pe cat e de cunoscuta aceasta tactica, cu atat mai mare este surpriza in momentul in care acesta este pusa in aplicare.

Sa o luam cu inceputul... Cu cateva zile inaintea meciului cu Manchester City, cativa suporteri "stelisti" stabiliti in Germania il contacteaza pe Gigi Becali pentru a-i cere sprijinul in realizarea unei coregrafii 3D, demne de o asemenea partida. Desi este recunoscut faptul ca patronul stelist nu este foarte interesat de astfel de manifestari, fiind de actualitate razboiul sau cu cele doua galerii steliste, "studentii" l-au atins acolo unde-l doare pe Gigi, la partea financiara.

Pentru a fi credibili, acestia au construit un site asociat firmei cu care se recomandau, au angajat o profesoara care le-a publicat texte in limba germana, ca mai apoi sa se ofere sa faca prima coregrafie (cea de la meciul cu City n.r.) gratuita.

Oficialilor stelisti le-au fost prezentate mai multe variante de coregrafii, patronul optand pentru cea in care erau evocati 30 de ani de la cea mai mare performanta a unui club de fotbal din Romania, victoria de la Sevilla.

Duminica

"Studentii" au introdus cu ajutorul unui camion colantat cu numele firmei pe care ziceau ca o detin materialele in stadion. Acestea au fost distribuite, aranjate la Tribuna a II-a, urmand ca luni, Valeriu Argaseala sa-si de-a acordul final. Prins cu alte probleme, acesta a omis sa verifice coregrafia, iar rezultatul neglijentei sale s-a vazut marti seara. "Doar Dinamo Bucuresti" a stat scris mai mult de 15 minute pe Arena Nationala.
Citeste si:
Cum a început povestea de iubire dintre Gina Pistol și Smiley: „Așa...
Cum a început povestea de...

Potrivit Digisport, toata povestea a costat 6000 de euro si a fost realizata de 16 oameni. Banii insa chiar nu conteaza pentru acesti oameni, pentru ca ceea ce au realizat va dainui multi ani in memoria stelistilor. Imaginile au devenit virale si au fost preluate de publicatii din America de Sud, Australia, Statele Unite si Europa.

Inventivitatea dinamovistilor merita apreciata, in ciuda culorilor pe care le sustii.

O farsa asemanatoare la Harvard vs Yale

Un moment asemănător, însă cu un impact mai mic, a avut loc în 2004 la meciul de fotbal american dintre colegiile Harvard şi Yale. Partida dintre cele două mari rivale este cunoscută în SUA ca „The Game” şi a fost prima dată jucată în 1875, scrie Prosport.

La jocul de acum 12 ani, studenţii de la Yale au intrat pe arena celor de la Harvard situată în Allston şi au început să distribuie cartoane roşii şi albe, culorile celor de la Harvard, îndemnându-i pe susţinătorii echipei rivale să le ridice deasupra capului pentru a forma un mozaic cu mesajul „Go Harvard”.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.