Sport 17 August 2016 15:45
Dupa ce a ratat calificarea in finala la sol si nu a reusit sa obtina nicio medalie la barna, Catalina Ponor le transmite un mesaj extrem de dur celor care o contesta, relateaza antena3.ro.

Iata mesajul integral al gimnastei, postat pe pagina personala de Facebook.

"15 august...

A fost o zi extrem de grea si tensionata pentru mine ...
De ce ?
Credeti ca mie mi'a fost usor sau imi este usor?
Sunt ani de munca in spate, nivelul a crescut, gimnastica nu mai e ce era inainte
Acum ori castigi cu acrobatica f dificila ori cu artistica facuta perfect.
Eu am incercat sa le combin si am gresit pentru ca presiunea a fost extrem de mare.

Fiind singura gimnasta care a reprezentat Romania, trebuia sa multumesc intr'un fel sau altul pe toata lumea chiar daca nu mai aveam nimic de dovedit, poate doar mie sa imi mai dovedesc inca o data ca pot !
Imi pare rau ca atunci cand mi'am dat seama ca Integralul a iesit prost nu am facut si coborarea care a fost pregatita pentru finala

DECI, DA, POT!!! PENTRU CA VREAU !!!
As zice chiar m'am simtit mai in forma decat la 16 ani.
Si as fi putut daca nu simteam ca o mana care voia sa ma dea jos de pe aparat toate comentariile si undele negative ca nu meritam sa fiu la Olimpiada.

Mi'am dorit prea mult, mi s'a rupt sufletul, am plans toata noaptea si la un moment dat voiam sa ma opresc si nu puteam, nu mi'a fost usor sa nu pun la suflet tot ce vedeam sau auzeam in jurul meu si in retelele de socializare sau presa si nu imi este usor nici in continuare!
Am avut noroc ca mi'a dat Dumnezeu un psihic extrem de tare si am reusit sa stau concentrata atat cat am putut.

Sa nu aveti impresia ca nu vad tot ce scrieti sau tot ce ziceti pe la spatele meu (aviz celor din jurul meu), doar ca nu am bagat de seama sau v'am lasat sa va faceti nebunia si sa ma barfiti!
Satula fiind de toate rautatile care au inceput de dupa Europene, am vrut sa fie bine, sa fie bine pentru mine, pentru Romania, pentru cei care mi'au fost alaturi, care au luptat cu mine zi de zi, care m'au incurajat la fiecare pas, care stiu prin ce am trecut, cate piedici am avut, cate vorbe urate aruncate in mine fara rost !

Citeste si:
Pe cine dă vina Mihai Trăistariu pentru eșecul României de la...
Pe cine dă vina Mihai...

Baba?
Oare la 29 de ani sunt baba, cand sunt "N" gimnaste in lumea asta trecute de 30 de ani?
Dar e mai greu de stiut fiindca nu toate au rezultate care sa le tina lumea minte !
Urata?
Poate sunt, nu stiu, nu toata lumea e fotomodel, nici nu am fost si nici nu sunt un sportiv stil "pitzi" sa nu pot sta fara unghii false, fara par vopsit, gene false sau mai stiu eu ce minunatii de genul, fiindca sunt prea concentrata la ce am de facut !
Scorpie?
Din pacate, aici am sa va spun cu mana pe inima ca multa lume, dupa ce ma cunoaste personal, isi retrage cuvintele , pentru ca de foarte multe ori, chiar daca nu arat, sunt o persoana mai mult decat saritoare, nu port pica, nu port ura, nu imi doresc ca altul sa se loveasca sau sa pateasca ceva, intotdeauna am fost acolo atunci cand a fost nevoie de mine, dar asta stiu numai acele persoane care imi sunt alaturi si la bine si la rau, nu persoanele false care acum iti zambesc si dupa cateva secunde se intorc cu spatele si te barfesc, fiindca nu te suporta !
Fitoasa?
Faptul ca am o masca pusa cand ma antrenez sau cand sunt in concurs dovedeste cat de mult imi doresc sa fac ceva, dar persoanele frustrate nu vor vedea niciodata adevarata mea fata, iar cei care ajung sa ma cunoasca chiar si pentru prima oara imi spun ......" Ma crezi ca nu am crezut o secunda ca esti asa cu bun simt si atat de cumsecade ? "...... si nu de putine ori am vazut intrebarea "cand a tras Ponor echipa dupa ea ?"
Pai ia hai sa ne aducem aminte ... E adevarat ca intotdeauna in spatele meu a mai fost cineva care m-a ajutat ca de exemplu Monica, Dana, Oana sau Sandra !!

Citeste si:
Cîțu: Ne bucurăm pentru tot ce fac sportivii noștri; această...
Cîțu: Ne bucurăm pentru tot...

Incepand cu anul 2003, oare cine a facut parte din echipa pana in prezent?
Oare rezultatele cele mai bune din 2003 - 2004 ale cui au fost?
In 2005 cine a reprezentat Romania si a venit cu medalie de bronz la mondiale cand toata echipa era data afara din lot? Cine a fost langa fetele din 2006 la europene ?
Cine s-a intors in mai 2007 din pauza de 8 luni, ca in 3 luni sa isi revina pentru mondiale si sa ajute intr'un fel sau altul echipa?
Oare in 2011 cine a revenit dupa 4 ani si o interventie la inima tot pentru a ajuta echipa la Tokyo sa se califice la olimpiada unde am plecata singura, fara Sandra, cu fete fara experienta si mi'am calcat pe orice principiu ca veneam dintr'o echipa campioana olimpica si mi'am asumat din nou un asa zis "esec": sa ne intoarcem fara medalii de la mondiale? Si atunci am reusit sa ajut echipa sa vina pe locul 4? Oare cine?

Citeste si:
O piață locală din Rio de Janeiro va purta numele fotbalistului...
O piață locală din Rio de...

Oare in 2012 impreuna cu Sandra cine a condus echipa sa vina pe locul I la europene, incercand sa dea exemplu celor mici cum sa fie unite ca si echipa ? Oare la olimpiada, unde toata lumea spunea, inclusiv antrenorii, ca noi nu vom iesi pe podium din cauza ca Larisa este accidentata, oare cine a tras si cu dintii din nou cu Sandra pentru echipa ca sa iesim in primii 3? Oare acum, dupa ce nu mai aveam nimic de dovedit, cine a revenit dupa 3 ani de pauza din nou sa incerce sa ajute aceasta echipa care se vedea de la Mondialul din 2014 ca ceva nu functioneaza ?

Dupa ce m'am operat si am tras 5 luni cu dintii de mine cand antrenorii imi spuneau ca fac de fapt fite si ca nu vreau sa ma duc la recalificari, ca nu ma doare nimic chiar daca plangeam de durere in sala si din ianuarie pana in ultima saptamana inainte de primul concurs mi'am tot rupt gamba, fiindca incercam din rasputeri sa imi revin sa ajut echipa la test event.
Oare cine a fost nebuna care s-a apucat sa faca sarituri direct in concurs la recalificari incat era sa isi rupa picioarele, numai sa mai bage un punct in plus echipei si sa nu ne facem de ca ne bate pana si cea mai slaba echipa din concurs ?
Oare toate astea nu conteaza? Oare in toti acesti ani e ca si cum nu am facut nimic pentru echipa ? Se pare ca multi au uitat de cati ani sunt eu in gimnastica, se pare ca multi au pierdut respectul fata de un sportiv care si'a dedicat toata viata unui sport, sacrificand tot ce inseamna viata unui om, numai sa simta rodul muncii lui de 25 de ani si sa faca mii de romani sa se simta mandri!!

Citeste si:
Cătălina Ponor, însărcinată pentru prima dată. Fosta gimnastă este...
Cătălina Ponor, însărcinată...

Dar care romani? Uneori ma simt mult mai apreciata de straini, de oameni care nu au o picatura de sange de roman in vene, dar care plang pentru mine, odata cu mine si care si'au dorit mai mult decat multi romani ca eu sa pot sa fac un rezultat si la aceasta olimpiada dar, " pardon de expresie ", multi au aruncat cu pietre cand au aflat ca voi concura pentru Romania la a 3 a mea olimpiada, pardon din nou , a3a olimpiada, sa o mai zic o data !!!!
Aaaa, sa nu uitam cica au iesit si 5 medalii olimpice!
Unii nu mai sunt impresionati de acest rezultat, fiindca au fost invatati prost si il vad ca pe trecut.
Asa e, a fost acum ceva timp in urma, dar uitati'va bine , personal eu nu vad ca in viitorul apropiat sa mai faca vreo gimnasta un asemenea rezultat!

Un sfat... Pretuiti ce aveti, cat mai aveti, ca va dura ceva pana se va mai naste urmatoarea tripla campioana olimpica
Unii habar nu au ce inseamna sportul, dar comenteaza, altii nu stiu dedesubturile, dar isi dau cu parerea si critica si sunt unii care stiu, dar tac din gura sa nu faca rau !

Oricum, din toata experienta asta, vreau sa le multumesc tuturor celor care au fost langa mine la fiecare pas : parintilor, in primul rand, care si'au facut datoria pe deplin si m'au sustinut neconditionat, domnului Lucian, pe care multi l'au criticat si care a avut parte de multe esecuri alaturi de o echipa la care personal nu am vazut dorinta imensa de a face ceva cum era generatia 2004, dar el totusi a ramas langa noi , a ramas si a luptat pt onoarea lui ca antrenor de 18 ani la lotul national, dar care nu are parte de respect din partea tuturor colegilor, pentru onoarea Romaniei, a luptat cu speranta ca se poate, dar din pacate nu a avut cu cine. :( Mihaelei Dobranici, doctora lotului, care si ea a fost criticata fara motiv si care a pus suflet pentru fiecare fata din lotul acela sau acesta ca nici nu mai stiu exact daca este un lot, Lui Toma Vasilescu, fizioterapeutul, care numai el stie cat s-a chinuit cu tendonul asta al meu problematic dandu-i batai de cap zilnic, problema care si in momentul de fata exista! Lui Florin Astefanei, care se tot chinuia cu spatele asta al meu cu hernii si fisuri pe inele, sa mai scoata din durere si sa ma lase sa lucrez.
Fanilor adevarati care au mers cu mine din clipa in care am intrat in lot si m'au sustinut indiferent de situatie, ca a fost bine sau ca a fost rau, ei au fost mereu acolo gata sa imi trimita ganduri bune si incurajari.

Va multumesc, oameni frumosi, ca ati avut incredere in mine pana la capat!

Sa nu uit de doamna Mariana si domnul Bellu, care mereu m'au incurajat chiar daca nu au fost in sala si nu m'au antrenat in ultima perioada, asa cum au crezut unii, dar care mi'au trimis mesaje de incurajare, fiindca inclusiv ei isi dadeau seama ca ma antrenez ca si singura. De ce spun asta ?
Fiindca o jumatate din antrenori erau antrenori personali si au preferat sa incurajeze numai pe cine au dorit, iar cealalta jumatate de antrenori erau jumatate cu mine, jumatate cu restul .
3 fete au fost alaturi de mine si m'au sustinut, restul 7 intr'o alta bisericuta !

Multumesc in acelasi timp si celor care nu si'au dorit sa ajung pana aici, fiindca daca nu existau ei eu nu m'as fi ambitionat sa muncesc, sa imi doresc, sa trag de mine si cu dintii sa pot sa dovedesc contrariul! O vorba buna mi'a spus cineva aseara dupa finale si am sa o tin minte toata viata: " Catalina, capul sus..stiu ca esti obisnuita sa castigi...dar in viata se mai si pierde...tu ai avut sansa sa fii si VEI RAMANE TRIPLA CAMPIOANA OLIMPICA...altii vor ramane doar cu rautatea."
Cuvinte care m'au uns pe suflet, care m'au facut sa uit de tot ce s-a intamplat si are dreptate !

Sunt obisnuita sa castig, dar sunt si om, si orice om greseste , nu sunt facuta din metal ca un robot sa nu am suflet , sentimente sau sa fac totul perfect! Sunt mandra de ce am realizat, chiar daca nu am reusit sa iau o medalie oricare ar fi fost ea, pentru mine sa ajung la 29 de ani cu 25 ani de cariera, 5 medalii olimpice la a 3 a olimpiada, e o realizare imensa !

Am spus'o si o mai spun o data: Campioana olimpica sunt deja si nu o data, de 3X ! Cand altii vor ajunge la asemenea rezultate si la o asemenea varsta atunci sa comenteze, sa barfeasca si poate atunci isi vor da seama si ce inseamna respectul!!!

Cu toate astea spuse, va multumesc ca mi'ati citit aceasta scrisoare si cu mana pe inima va spun ca nu renunt si tot ce s-a intamplat pana acum ma face sa ma gandesc serios la Tokyo 2020

Cu stima si respect
Tripla campioana olimpica
Catalina Ponor"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.