Sport 12 August 2016 15:00
Perchezitii au loc, vineri, la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Politiei, "susceptibil de contrafacere", iar de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) au fost ridicate documente.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane efectueaza, la aceasta ora, perchezitii la o firma banuita de comert cu articole sportive contrafacute. Totodata, Politia ridica si echipament sportiv de la sediul COSR.

Politistii efectueaza trei perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetul Ilfov, la sediul social si la punctele de lucru ale societatii comerciale specializate in comert cu articole sportive.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de firma Pax Creative Sports.

De la COSR au fost ridicate copii ale contractelor de achizitii, precum copii dupa caietele de sarcini ale licitatiilor de echipament sportiv, potrivit unor surse judiciare.

"Din primele cercetari a rezultat ca firma in cauza ar fi incheiat si derulat relatii contractuale cu autoritati contractante din domeniul activitatilor sportive, furnizand echipamente sportive susceptibile a fi contrafacute", spun politistii.

Cercetarile sunt continuate pentru comiterea infractiunilor de contrafacere a unei marci si punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, scrie News.ro.

Firma Pax Creative Sports a fost infiintata in 2010 si are ca obiect principal de activitate "comertul cu ridicata al imbracamintei si incaltamintei".

Firma are doi asociati, Viorel Andreesu si Ion Zamfirescu, iar administrator este Ion Zamfirescu.

Gazeta Sporturilor a relatat ca echipamentul sportivilor romani din lotul olimpic, realizat de firma Kappa, este de proasta calitate, ca pantalonii s-au descusut, iar culoarea ramane imprimata pe piele.

O discutie cu Sabina Dumitrache, responsabilul contractului olimpic de la firma Pax Creative, a relevat ca defectele au fost semmnalate imediat dupa receptia echipamentului, distribuitorului zonal Kappa din Serbia.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Intrebata cand a remarcat ca este prost echipamentul, Sabina Dumitrache a spus ca aceasta s-a intamplat in 7 iulie, la livrare.

"Am vazut ce ati vazut si dumneavoastra, ca pe eticheta este Sol’s Europe. Din treninguri curgeau atele! In loc de S ne venise XS. Erau nefinisate ca lumea", a precizat ea.

"Noi am ridicat echipamentul din depozitele Kappa din Italia. Desi avem contract cu sarbii, ii consideram furnizori si pe Kappa Italia. Eticheta nu e a lor! Materialele sunt de calitate. Dar probabil ca au subcontractat undeva tot in Italia si etapa de curatare si de finisare n-a mai fost deloc facuta. Din cauza timpului restrans. Dar asta nu ne intereseaza pe noi. Ne-au livrat echipament sportiv fara calitatea Kappa", a declarat Dumitrache.

Ea a adaugat ca la receptia marfii s-a constatat faptul ca "nu este echipament SMU (special made unit – personalizat), ci sunt, practic, echipamente de serie personalizate cu brandul Kappa si cu siglele Team Romania".

Citeste si:
Ce echipament este necesar pentru Jiu Jitsu și cum îl alegi?
Ce echipament este necesar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.