Sport 4 August 2016 12:00
Comitetul International Olimpic (CIO) a adaugat cinci sporturi noi in programul Jocurilor Olimpice de vara, editia 2020. La competitia care se va desfasura la Tokyo vor fi incluse sporturi precum escalada, karate, skateboard, surf si baseball/softball, acestea reprezentand un mijloc de a atrage o audienta mai tanara si mai larga, transmite AFP, citata de Agerpres.

Baseball-ul a mai figurat in programul olimpic la Jocurile de la Barcelona (1992) si Beijing (2008).

Cei 85 de membri ai CIO, reuniti in sesiune la Rio de Janeiro, au votat in unanimitate in favoarea adaugarii acestor cinci discipline, care vor creste astfel la 33 numarul total al sporturilor din programul JO de la Tokyo, fata de 28 la Rio.

"Este un moment-cheie in modernizarea programului olimpic", a afirmat presedintele Comitetului International Olimpic, germanul Thomas Bach.

Cele cinci sporturi au fost supuse votului CIO de catre Comitetul de organizare a JO de la Tokyo, la capatul unei selectii care a eliminat alte discipline candidate, printre care squash, bowling si wushu (o arta martiala chineza).

Noile sporturi vor fi incluse doar in programul JO 2020, orasul gazda al JO din 2024, care va fi cunoscut in 2017 (candidate sunt Budapesta, Los Angeles, Paris si Roma), avand la randul sau posibilitatea de a adauga propriile sporturi, transmite HotNews.

Cele cinci discipline reprezinta "o combinatie de sporturi deja bine stabilite si altele emergente, beneficiind de o mare popularitate in Japonia si alte parti", a explicat CIO. Este vorba de sporturi "de echipa si individuale, practicate in aer liber sau in sala si de sporturi 'urbane' care ofera o capacitate puternica de atractie in randul tinerilor", a precizat CIO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.