Sport 30 Iulie 2016 21:26
A sasea confruntare dintre Kerber si Halep a fost una extrem de spectaculosa, cu un tenis de top si o Simona cum am vrea sa vedem de fiecare data. Sambata seara a fost 6-0, 3-6, 6-2 pentru sportiva noastra.

Meciul cu Kerber a fost unul extrem de important pentru Simona Halep, nu doar din prisma accederii in finala turneului de la Montreal, ci in special datorita faptului ca daca o invingea pe numarul doi mondial, intra din nou in top 3 WTA.

Primul set al confruntarii dintre Halep si Kerber a debutat cum nu se putea mai bine pentru sportiva noastra. Kerber a facut si o dubla greseala si Simona a facut 1-0. A urmat apoi un game extrem de disputat pe serviciul lui Halep, dar romanca a reusit sa-si pastreze servicul si a facut 2-0.

A urmat apoi un nou break al Simonei si cumulat cu un serviciu excelent a dus meciul la un 4-0 din care kerber nu a inteles nimic. Un moment important a urmat apoi in game-ul 5 Romanca a condus cu 40-15, a fost exalata si a reusit abia la a treia minge de break sa inchida game-ul si sa faca scorul 5-0.

Servea pentru castigarea primului set si Simona parea mai hotarata ca niciodata. A ratat primele doua mingi de set, dar un forhand in lung de linie a fost decisiv si dupa 27 de minute, Halep o domina autoritat pe numarul 2 mondial in clasamentul WTA.

Setul doi a debutat cu ceva nemaintalnit pana la acel moment. Kerber a reusit sa castige un game si debuta cu dreptul in setul secund. Simona a raspuns agresiv si a egalat rapid scorul pe tabela, iar cele doua jucatoare au mai adaugat apoi cate un punct si scorul devenea 2-2 intre cele doua semifinaliste de la Montreal.

Simona a preluat apoi conducerea in setul secund. A facut 3-2 dupa ce Kerber a comis la 30-40 o dubla greseala. Numarul doi mondial a reusit apoi sa faca un rebrake si scorul redevenea egal. 3-3! Kerber a reusit sa-si pastreze serviciul si a facut 4-3 in setul secund. A fost momentul cand Daren Cahill a coborat din loja pentru a incerca sa o calmeze pe Halep. Romanca a distrus o racheta la penultimul punct al gameului sapte.

Kerber insa joaca tenis, nu ca in primul set si face break pe serviciul Simonei, ducand scorul la 5-3 si servind pentru set. Chiar daca Simona a avut sansa unui break, Kerber isi face serviciul si duce meciul in set decisiv. 6-3!

Citeste si:
Care era meniul Simonei Halep înainte de un meci extrem de...
Care era meniul Simonei Halep...

Setul trei a inceput cu un break al lui Kerber si rapid scorul s-a dus la 2-0. Jocul foarte bun al Simonei din primul set incepea sa devina amintire. In al treilea game Halep a irosit primele doua mingi si scorul era 30-0 pentru Kerber. Simona a reusit apoi sa se trezeasca si reducea din handicap. Scorul devenea 2-1 in setul decisiv. Lui Kerber incepea sa-i "tremure" racheta, iar primul serviciu, principala arma in setul secund, a tradat-o. Halep face rebreak si duce scorul la 2-2.

O semifinala cat o finala

Simona incepe din nou sa domine partida si reuseste al treilea game consecutiv. Scorul devine 3-2 pentru Halep si antrenorul Torben Beltz al lui Kerber coboara din tribuna pentru a incerca sa repare jocul elevei sale. Gameul sase a fost unul extrem de disputat. Simona a avut trei mingi de break, cea din urma fructificata de Halep. Spectatorii sunt in picioare si dupa o ora si jumate de meci, Halep ducea scorul la 4-2.
Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Tenis superb marca Halep. Un meci ca un montagne russe. Halep pierde prima minge de game insa duce scorul la 5-2 si Kerber servestye cu spatele la zid. E constienta ca lucrurile s-au cam incheiat, pierde primele trei mingi si Simona are trei mingi de meci. Angelique se scutura insa si recupereaza. Simona o invinge la cea de-a patra minge de meci. Meciu se incheie cu scorul de 6-0, 3-6, 6-2 si Halep este in finala la Montreal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.