Sport 21 Iulie 2016 15:30
TAS a respins apelul atletilor rusi suspendati dupa scandalul de dopaj organizat.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul celor 68 de atleti rusi suspendati dupa scandalul de dopaj organizat, astfel ca acestia nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a anuntat, joi, L'Equipe.

Printre cei 68 de atleti rusi se afla Serghei Subenkov, campion mondial la 110 metri garduri, si Elena Isinbaieva, fosta campioana olimpica la saritura cu prajina.

Minstrul Sporturilor din Rusia, Vitali Mutko, care are interdictie din partea CIO de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a declarat ca verdictul TAS este o decizie "politica" si "fara temei legal".

Consiliul Federatiei Internationale de Atletism, intrunit la 15 iulie, la Viena, a decis sa mentina suspendarea atletilor rusi. Rusia a fost suspendata, in noiembrie 2015, din toate competitiile oficiale de atletism, din cauza dopajului organizat, scrie NEWS.ro.

Comitetul Olimpic Rus (COR) a anuntat, miercuri, o lista de 387 de sportivi (fara cei 68 de atleti) selectati pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar o decizie din partea CIO cu privire la participarea Rusiei in competitie va fi luata in termen de sapte zile.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor disputa in perioada 5-21 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.