Sport 15 Iulie 2016 15:45
FC Steaua Bucuresti a aflat astazi, in urma tragerii la sorti de la Nyon, ca va intalni AC Sparta Praha in turul III preliminar al UEFA Champions League.

Partida tur se va disputa la Praga, pe data de 26 sau 27 iulie, in timp ce returul este programat pe National Arena, pe 2 sau 3 august.

AC Sparta Praha este o grupare infiintata in 1893, care a cucerit 33 titluri ale Cehoslovaciei (respectiv Cehiei), 14 Cupe si 2 Super Cupe. Cea mai mare performanta la nivel european pentru praghezi este atingerea semifinalelor Cupei Campionilor Europeni in 1992, editie castigata de FC Barcelona. Cele doua echipe s-au mai intalnit in primul tur al Cupei Campionilor Europeni, sezonul 1988-1989, cand ros-albastrii s-au calificat dupa 2-2 si 5-1, ajungand in finala cu AC Milan, de la Barcelona. Echipa pregatita de Zdenek Scasny disputa meciurile de pe teren propriu pe Generali Arena, iar printre cei mai cunoscuti jucatori ai Spartei se numara capitanul David Lafata, Michal Kadlec, Lukas Vacha sau nigerianul cu cetatenie romana Kehinde Fatai, care a evoluat, in tara, pentru Farul Constanta si Astra Giurgiu.

"Vom intalni un adversar foarte puternic. Este o dubla intalnire in care cele doua echipe pornesc cu sanse egale si speram sa obtinem calificarea in play-off. Putem considera ca avem un mic avantaj, deoarece partida decisiva va avea loc la Bucuresti, unde speram ca suporterii nostri sa ne ofere un suport incredibil", a spus antrenorul Laurentiu Reghecampf pentru pagina de Facebook FC Steaua Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.