Sport 9 Iulie 2016 15:40
Gimnastul Marian Dragulescu scrie, sambata, intr-un nou mesaj postat pe Facebook, ca Simona Halep, pe care o atacase anterior pe marginea declaratiei acesteia privind portdrapelul Romaniei la JO, este o sportiva foarte buna, adaugand ca a fost ”putin dezamagit” de indecizia ei de a participa la Rio.

”Oameni buni… Simona Halep este o sportiva foarte buna, iar Cristina Neagu o sportiva si mai buna, dar cand vorbim de olimpism sunt sportivi cu palmares mai mare, iar declaratia ei mi s-a parut usor aroganta ("credeam ca voi fi eu"), mai ales ca nu stie inca daca vrea sa participe sau nu la Olimpiada. Cred ca am fost si putin dezamagit de indecizia ei de a participa la Jocurile Olimpice. Eu stiu ca am asteptat 8 ani aceasta Olimpiada si sunt foarte bucuros ca m-am calificat si abia astept sa iau parte la o competitie atat de important”, a scris, sambata, Marian Dragulescu intr-un mesaj postat pe o retea de socializare.

Gimnastul continua afirmand ca ”spera” ca postarea sa sa fie un imbold pentru Simona Halep de a participa la Rio: ”Sper ca postarea mea sa fie un imbold pentru Simona sa participe la Rio, pentru ca toata tara a vibrat cu ea in competitii. Doresc tuturor sa participe, sa ofere ce au ei mai bun, zile bune, noroc si sa ne intoarcem cu cat mai multe medalii. Nu este vorba despre nici un scandal, este doar un punct de vedere, trairile mele, pe pagina mea. Suntem oameni diferiti cu puncte de vedere diferite. Acceptati lucrul acesta, in rest sa auzim de bine”.

Vineri, tot intr-un astfel de mesaj, Marian Dragulescu scria ca are tot respectul pentru Simona Halep, dar afirmatiile sale sunt ”jignitoare” la adresa lui, a Catalinei Ponor si a celorlalti sportivi care au adus Romaniei medalii europene, mondiale si olimpice.

”Pentru cei care nu stiu, Catalina Ponor este portdrapelul Romaniei la Rio. Ea este tripla campioana olimpica, asta insemnand doar o parte a palmaresului ei (…). Am tot respectul pentru Simona, dar declaratia mi se pare jignitoare la adresa mea, a Catalinei si a celorlalti sportivi care au adus Romaniei medalii europene, mondiale si olimpice. Onoarea revine celei care a castigat medalii pentru Romania, nu celei care a castigat cei mai multi bani si nu a adus nicio medalie acestei natiuni. Iti sugerez, Simona, sa participi si tu la Rio 2016 si sa vezi cat de greu se castiga o medalie pentru Romania si, cu siguranta vei aprecia mai mult sportivii care au castigat mai multe medalii la Olimpiada, Mondiale si Europene. Asadar, Halep si Neagu mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretentii”, a comentat Dragulescu.

Citeste si:
Simona Halep, primul mesaj după revenirea în România: „Adevărul a...
Simona Halep, primul mesaj...

Gimnasta Catalina Ponor a fost aleasa de Comitetul Executiv al COSR portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc intre 5 si 21 august. In varsta de 28 de ani, Ponor este tripla campioana olimpica (echipe, barna, sol) la Atena, in 2004, si medaliata cu argint (sol) si cu bronz (echipa) la Londra, in 2012.

Cinci sportivi au fost nominalizati de catre COSR pentru a fi portdrapel, iar intre acestia s-au numarat si jucatoarea de tenis Simona Halep si handbalista Cristina Neagu.

Dupa alegerea Catalinei Ponor, Halep a comentat: ” Ma gandeam ca eu sau Cristina Neagu vom fi portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice, cred ca Neagu merita. Decizia a fost luata si o felicit pe Catalin Ponor, deoarece este o mare onoare sa fii portdrapel”.

La randul sau, Cristina Neagu a spus ca respecta decizia COSR si ca gimnasta Catalina Ponor este o mare campioana.

Citeste si:
China a cerut Rusiei să amâne războiul până după Jocurile Olimpice
China a cerut Rusiei să amâne...

”Nu vreau sa intru in polemica pe aceasta tema. Daca COSR a decis ca gimnasta Catalina Ponor sa fie portdrapelul Romaniei, eu respect decizia. Este o mare campioana si cu siguranta este o mare onoare pentru ea. Nici eu, nici Simona Halep nu am ascuns vreodata ca am fi onorate sa fim portdrapelul Romaniei, dar sincer... si presa a creat cumva competitia, daca ii pot spune asa, intre mine si Simona. Eu stiu pentru ce merg la Olimpiada, sa joc handbal si sa facem performanta. Cred ca toti sportivii sunt onorati sa participe. Repet: Catalina Ponor este o mare campioana si din partea mea este OK aceasta alegere”, a declarat Cristina Neagu, pentru News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.