Sport 28 Iunie 2016 14:45
Doua jumatati de tablou dezechilibrate si patru meciuri extrem de interesante ne asteapta in faza sferturilor de finala de la EURO 2016.

Surprizele Tara Galilor si Islanda joaca pentru un loc istoric in careul de asi al unei competitii europene, in timp ce Germania - Italia este capul de afis al acestei faze. Mai jos va oferim avanpremiera fiecarui meci si un scurt istoric al intalnirilor directe.

Polonia - Portugalia (Joi, 30 iunie)

Stade Velodrome - Marsilia: Portugalia are un avantaj minim in fata trupei poloneze. In 10 intalniri directe, lusitanii s-au impus de 5 ori, iar trei meciuri s-au terminat la egalitate. Ultima partida a fost in 2012, un meci amical incheiat 0-0.

Tara Galilor - Belgia (Vineri, 1 iulie)

Stade Pierre-Mauroy - Lille: O confruntare care a disputat in ultimele doua campanii de calificare (Mondial 2014 si Euro 2016) 4 meciuri directe, in care desi era mare favorita, Belgia s-a impus intr-o singura partida. In total, s-au consemnat 12 confruntari directe intre cele doua formatii, Belgia avand un avantaj minim: cinci victorii, trei egaluri, patru infrangeri.

Italia - Germania (Sambata, 2 iulie)

Stade de Bordeaux - Bordeaux: Opt intalniri directe au fost inregistrate intre cele doua formatii la turneele finale. Italia are patru victorii, in timp ce alte patru partide s-au incheiat la egalitate. In total, cele doua mari puteri europene s-au intalnit de 33 de ori, Italia obtinand 15 succese, Germania 8 (toate in partide amicale), in timp ce 10 meciuri s-au incheiat la egalitate.

Franta - Islanda

Stade de France - Saint-Denis: O rivalitate transata intr-o singura directie pana in prezent. In 11 confruntari directe, islandezii nu au cunoscut inca gustul victoriei. Franta are 8 succese, dintre care primul, scor 8-0, reprezinta unul dintre cele mai usturatoare esecuri suferite de nordici in istorie, scrie Digi Sport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.