Sport 14 Iunie 2016 10:15
Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in faliment a societatii Fotbal Club Rapid, a dispus sigilarea bunurilor clubului, a stabilit lichidatorul judiciar si a fixat termen pentru continaurea procedurii in 30 septembrie, decizia putand fi contestata cu recurs.

“In temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, dispune intrarea in faliment prin procedura generala a debitorului. In temeiul art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei ridica dreptul de administrare al debitorului si dispune dizolvarea societatii debitoare”, se arata in decizia pronuntata in 13 iunie de Tribunalul Bucuresti.

Instanta a dispus sigilarea bunurilor din averea FC Rapid si trimiterea de notificari tribunalelor din alte judete in care clubul are bunuri, in vederea sigilarii, prin lichidatorul judiciar.

In termen de zece zile de la data notificarii deschiderii procedurii falimentului, gestiunea averii trebuie predata de la debitor la lichidator, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate pana la deschiderea procedurii.

“Dispune intocmirea si predarea catre lichidatorul judiciar, in termen de maxim 10 zile de la intrarea in faliment, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora, cu indicarea celor nascute dupa data introducerii cererii de deschidere a procedurii”, se mai arata in decizia instantei.

Tribunalul Bucuresti a stabilit mai multe termene limita, respectiv:

- inregistrarea cererii de admitere a creantelor mentionate la articolul 108 alin. (2) din lege, in vederea intocmirii tabelului suplimentar - 28.07.2016;

- verificarea creantelor mentionate la articolul 108 alin. (3) din lege, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului suplimentar al acestora - 26.08.2016;

- termenul de depunere la tribunal a contestatiilor - 16.09.2016;

- termenul de intocmire a tabelului definitiv consolidate - 26.09.2016.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Cabinetul Individual de Insolventa Brihac Aurel a fost numit de instanta lichidator judiciar.

“Pune in vedere lichidatorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicata si dispune indeplinirea formalitatilor privind mentionarea la registrul comertului a reprezentantilor permanenti ai sai. In temeiul art. 108 alin 1 si 2 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei, dispune ca lichidatorul judiciar sa trimita o notificare, in conditiile art 61 alin 3 din lege, privind intrarea debitorului in procedura falimentului prin procedura generala, ridicarea dreptului de administrare si dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de debitor/administratorul judiciar, mentionata la art. 107 alin. 2 lit. e), debitorului si oficiului registrului comertului sau, dupa caz, registrului societatilor agricole in care debitorul este inmatriculat, pentru efectuarea mentiunii. Se va dispune plata onorariului si a cheltuielilor de procedura din averea debitoarei cu respectarea ordinii de prioritate prevazuta de Legea cu nr. 85/2006 pentru plata creantelor”, potrivit deciziei instantei.

Citeste si:
Rețetă de lava cake. E unul dintre cele mai simple și rapide deserturi
Rețetă de lava cake. E unul...

Termenul pentru continuarea procedurii a fost stabilit la 30 septembrie 2016, scrie News.ro.

Decizia poate fi contestata cu recurs, in termen de sapte zile de la comunicare.

Echipa Rapid a reusit promovarea in Liga I, la finalul sezonului trecut, dupa un an petrecut in esalonul secund.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.