Sport 13 Iunie 2016 12:50
Tribunalul Bucuresti a decis astazi ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sa fie condamnati la 3 ani cu suspendare in cazul dezafilierii Universitatii Craiova.

Decizia nu este una definitiva, mai exista varianta apelului, care poate fi facut in termen de 10 zile. Cei doi trebuie sa plateasca o amenda de 80.000 de lei si trebuie sa presteze 3 luni de munca in folosul comunitatii. Atat LPF, cat si FRF trebuie sa plateasca amenzi penale, in valoare totala de 370 de mii de lei.

Instanta a dispus ca Adrian Mititelu trebuie sa primeasca 1 miliard de lei, adica peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui platita de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF si LPF.

"Este o aberatie sa calculezi prejudiciul pe baza clauzelor de reziliere. Tot fotbalul romanesc, toti fotbalistii din ultimii 10 ani, nu fac atatia bani. Tot ce are Federatia, toate stadioanele si terenurile, nu valoreaza atat de mult. Nu pot sa inteleg! De unde sa platesc eu atatia bani!? Sa-mi ia viata daca vrea. Eu am doar doua case, sa le ia si gata! Nici daca lua Cupa Campionilor de doua ori consecutiv nu valora atat.

Daca dam tot peste cineva ca doamna judecator nu mai avem ce face, ne ducem la puscarie, ne iau tot. Asta e justitia romana!", a spus Dragomir la Dolce Sport.

Procurorii DNA au cerut cate 14 ani de inchisoare pentru Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, adica pedeapsa maxima plus o treime spor de pedeapsa pentru circumstante agravante, scrie GSP.ro.

FRF - Fotbalul romanesc risca sa intre in faliment

Andrei Vochin a explicat ca prejudiciul pe care ar trebui sa-l plateasca FRF este mult prea mare si, daca decizia va fi pastrata, fotbalul romanesc risca sa intre in faliment. Singura sansa ar fi ca Federatia sa porneasca un proces in paralel impotriva lui Sandu si a celorlalti membri care au votat dezafilierea clubului patronat de Adrian Mititelu.

"Deocamdata nu avem decat informatia venita la prima mana. Suma este una cu semnul intrebarii. Trebuie vazut daca este vorba de lei noi sau lei vechi, spun asta si ca o gluma si serios. Suma este enorma, mai ales ca domnul Mititelu a cerut o dauna de 50 de milioane de euro. Deci ar fi primit de 5 ori mai mult decat a cerut.

Citeste si:
Polițistul care l-a ucis pe George Floyd a fost condamnat la 21 de...
Polițistul care l-a ucis pe...

Este evident ca, cel putin dpdv a FRF, nu a avut niciun fel de beneficiu, asa ca decizia trebuie sa se indrepte impotriva celor care au luat aceasta decizie de dezafiliere la momentul respectiv. . Urmeaza sa facem recurs. Daca suma ramane la fel, fotbalul romanesc este intr-un mare pericol, pentru ca nimeni nu-si permite sa plateasca, in conditiile in care bugetul Federatiei este de aproape 15 milioane de euro anual. Fotbalul romanesc s-ar desiinta daca se va aplica aceasta decizie", a spus Andrei Vochin la Dolce Sport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.