Sport 12 Iunie 2016 10:15
Violentele dintre suporterii englezi si cei rusi, in care au fost implicati si francezi, sambata, la Marsilia, inaintea meciului Anglia - Rusia de la Euro-2016, s-au soldat cu 35 de raniti, dintre care patru sunt in stare grava, iar sase fani au fost arestati, informeaza lepoint.fr.

Un fan englez se zbate intre viata si moarte dupa ce a suferit un stop cardiac in timpul violentelor, el fiind batut de mai multi fani rusi. El se afla in starea cea mai grava, intrucat a fost lovit cu bare de metal in cap.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a condamnat intr-un comunicat "comportamentul iresponsabil si deliberat al pseudo-suporterilor a caror singura motivatie este sa tulbure ordinea publica". El a mentionat ca un cetatean britanic a fost ranit grav.

Si UEFA a condamnat violentele, precizand ca oameni precum cei implicati in incidente "nu au ce cauta in fotbal".

Numerosi suporteri englezi, rusi si francezi s-au batut, sambata, in zona Portului Vechi din Marsilia. Politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Sase persoane au fost arestate, scrie News.ro.

Incidente au avut loc si in afara stadionului Velodrome, unde fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si un tun de apa pentru a-i desparti pe suporterii rusi si englezi care se bateau intre ei.

Suporterii au fost tensionati si in incinta stadionului, fanii englezi fluierand atunci cand s-a intonat imnul Rusiei.


Sursa video: Watch Sport!/YouTube


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.