Sport 5 Iunie 2016 11:00
Fostul international brazilian Pele, in varsta de 75 de ani, s-a declarat extrem de afectat de trecerea in nefiinta a lui Muhammad Ali, el mentionand, intr-un mesaj postat pe Instagram, ca fostul pugilist era prietenul, idolul si eroul sau.

"Universul sportului a suferit o mare pierdere. Muhammad Ali era prietenul meu, idolul meu, eroul meu. Am petrecut multe momente impreuna si am pastrat bine legatura de-a lungul anilor. Tristetea este coplesitoare", a scris Pele pe Instagram.

Fostul pugilist Muhammad Ali a incetat din viata vineri, la varsta de 74 de ani, dupa ce a fost internat la un spital din Phoenix cu probleme respiratorii.

El va fi inmormantat miercuri, la Louisville (Kentucky), acolo unde s-a nascut, urmand ca autoritatile locale sa-i aduca un omagiu la 11 iunie. La Louisville, drapele vor fi coborate in berna pana la inmormantarea lui Ali.

Ali suferea de maladia Parkinson de peste trei decenii si in ultimii ani a avut foarte putine aparitii in public. Ultima sa aparitie data din luna aprilie, cand fostul boxer a participat la o gala in Arizona.

Muhammad Ali, care locuia in Phoenix (Arizona) a avut probleme cardiace in ultimii ani si a fost internat in decembrie 2014 deoarece ar fi avut pneumonie, insa atunci medicii au constatat si ca suferise o infectie urinara, pentru care a fost tratat si in ianuarie 2015.

Ali s-a retras din activitatea sportiva in 1981, cu un palmares de 56 de victorii si cinci infrangeri, relateaza news.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.