Sport 29 Mai 2016 16:45
Comitetul Olimpic din Rusia a anuntat, sambata, ca opt atleti din trei sporturi diferite au fost testati pozitiv la substante interzise in urma reexaminarii probelor prelevate de la acestia la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Anuntul facut de oficialii rusi vine la o zi dupa ce Comitetul International Olimpic a anuntat ca 23 de probe din 265 au fost iesit pozitiv la reexaminarea probelor prelevate in timpul Jocurilor Olimpice din 2012.

In noiembrie 2015, Comitetul International Olimpic a suspendat tot lotul olimpic de atletism al Rusiei din cauza suspiciunii existentei unui program sistematic de dopaj. Comitetul Olimpic din Rusia a anuntat ca in luna iunie va dezvalui numele sportivilor depistati pozitiv dupa analiza probei B.

La inceputul acestei saptamani, Comitetul olimpic din Rusia a anuntat ca 14 sportivi au fost depistati pozitiv la substante interzise in urma probelor prelevate in timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, scrie MEDIAFAX.

Comitetul Olimpic International, care pastreaza timp de un deceniu probele biologice prelevate de la sportivi care au participat la editiile precedente, incearca sa gaseasca sportivii care au trisat si care vor sa participe si la Jocurilor Olimpice de la Rio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.