Sport 28 Mai 2016 11:15
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a emis, sambata, un punct de vedere oficial in ceea ce priveste comunicarea Agentiei Nationale Anti-Doping privind depistarea pozitiva cu Meldonium a 10 sportivi romani, 9 de la lotul olimpic de kaiac-canoe si unul de la atletism.

Redam integral comunicatul COSR remis MEDIAFAX:

"Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a primit o informare oficiala din partea Agentiei Nationale Anti-Doping ca sportivii Leonid Carp, Stefan Strat, Petrus Gavrila, Traian Neagu, Catalin Turceag, Daniel Burciu, Lazar Dumitrescu, Constantin Mironescu si Elena Meroniac, toti componenti ai lotului de kaiac-canoe si calificati la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistati pozitiv cu Meldonium.

Aceasta informare vine la cateva zile dupa ce Leonid Carp si Stefan Strat si-au asigurat prezenta la Rio, in probele de canoe simplu si canoe dublu pe distanta de 1000m, in ultima Regata olimpica de calificare, de la Duisburg. In aceeasi informare apare mentionata si Daniela Stanciu, calificata la proba de saritura in inaltime.

<< Suntem socati de aceasta informare oficiala a ANAD, in conditiile in care au mai fost probleme si in urma cu cateva zile, tot la Federatia Romana de Kaiac-Canoe. Vom solicita investigatii amanuntite acolo, mai ales la nivel de lot olimpic, pentru a vedea ce se intampla cu adevarat, pentru ca nu este posibil ca toti sportivii care sunt calificati sa pice testul anti-doping. Daca si aceasta proba B va iesi pozitiva, vom cere investigatie la cluburi si federatie pentru a descoperi cine din anturajul sportivilor le-a procurat substantele. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman nu are niciun fel de toleranta pentru cei care incearca sa pacaleasca sportul prin aceste metode si nu doreste ca numele acestei institutii olimpice sa fie asociat cu dopajul. Nu ne luptam cu sportivii, ci cu dopingul. Inca o data spun, toti sportivii care vor reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Rio vor fi testati, pentru ca dorim sa ne pastram curata imaginea olimpica >>, a declarat Ioan Dobrescu, Secretarul General al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

In urma cu o saptamana, doi componenti ai lotului de kaiac-canoe, multiplul campion mondial Liviu Lazar Dumitrescu de la canoe dublu, dar si kaiacistul Ionut Mitrea, au fost depistati pozitiv cu hormoni de crestere, respectiv meldonium."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.