Sport 26 Mai 2016 11:10
Nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate, 1-1, meciul amical disputat la Como (Italia), cu selectionata RD Congo. Nicolae Stanciu a deschis scorul in minutul 27, iar congolezii au egalat cu trei minute inainte de final prin Jeremy Bokila, fostul jucator al echipei Petrolul Ploiesti.

Nicusor Stanciu a deschis scorul in urma preluarii gresite a unui fundas congolez. RD Congo a egalat prin Jeremy Bokila. Fostul jucator al echipei Petrolul Ploiesti a inscris in urma unei centrari de pe partea dreapta.

Romania: Pantilimon - Sapunaru, Gaman, Chiriches-cpt., Rat (Tosca 89')- Ropotan (Prepelita 46'), Pintilii - Popa (Torje 60'), Stanciu (Keseru 79' ), Chipciu (Maxim 60') - Alibec (Hora 68'). Antrenor: Anghel Iordanescu.

RD Congo: Kudimbana - Issama, Bompunga, Tisserand, Mpoku (Bokila 78'), Mubele (Arnold 89'), Bakambu, Lomalisa, Zakuani, Maghoma, Mabwati (Botaka 75'). Antrenor: Jean-Florent Ikwanga Ibenge, informeaza MEDIAFAX.

Anghel Iordanescu, selectionerul nationalei: Nu sunt dezamagit dupa acest rezultat

Anghel Iordanescu, selectionerul echipei de fotbal a Romaniei, a declarat, miercuri seara, dupa remiza nationalei cu RD Congo, scor 1-1, intr-un meci amical, ca nu este dezamagit dupa acest rezultat, dar ca jucatorii care au intrat in repriza secunda ar fi trebuit sa vina cu un plus in joc.

"Nu sunt dezamagit dupa acest rezultat. Am facut o prima repriza buna, am avut initiativa, am controlat jocul prin posesie. Trebuia sa inchidem jocul la ocaziile pe care le-am avut si altul ar fi fost rezultatul final. In repriza a doua am avut o scadere. Sunt dezamagit pentru ca jucatorii care au intrat ar fi trebuit sa vina cu un plus si sa dea potenta jocului", a declarat selectionerul Romaniei dupa meci.

Intrebat despre decizia de a-l numi pe Vlad Chiriches capitan, Anghel Iordanescu a precizat: "Este o decizie a mea ca Rat sa nu fie capitan azi. Am vrut sa-l las pe Razvan sa se concentreze si sa aiba responsabilitatea propriului joc. Venea dupa o perioada lunga de absenta. In acelasi timp, am vrut sa-l responsabilizez si sa-l ambitionez pe Chiriches, sa faca un meci foarte bun, ceea ce s-a si intamplat".

Iordanescu a vorbit si despre absenta atacantului Florin Andone din lotul nationalei, din cauza ca joaca pentru Cordoba in ultimele etape din liga secunda a Spaniei: "Mi-e greu sa va confirm acum daca il asteptam sau nu. In discutiile cu clubul, mi s-a spus ca nu poate veni mai devreme de 31. Din acest punct de vedere, sper ca jucatorii care joaca in strainatate sa-si intre in ritm. S-a vazut ca unii sufera prin prisma faptului ca nu joaca la echipele de club".

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf, sancționat de Comisia de Disciplină în...
Laurențiu Reghecampf,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.