Sport 25 Mai 2016 16:04
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a anuntat, marti, completarea delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, dupa ce echipa de canotaj 8+1 a obtinut biletele pentru Brazilia, in cadrul Regatei Internationale de la Lucerna, Elvetia.

Romania, in formula Mihaela Petrila, Ioana Strungaru, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu – Daniela Druncea (carmaci), a terminat pe locul 1 competitia, cu timpul 6:02.56, dupa ce castigase cu doua zile inainte si cursa de stabilire a culoarului. Dupa rezultatele obtinute marti, Team Romania numara 85 de sportivi calificati la Jocurile Olimpice de la Rio. Canotajul romanesc are cea mai numeroasa participare in lotul olimpic al Romaniei, potrivit unui comunicat oficial remis MEDIAFAX.

“Felicit echipa de 8+1 si pe toti cei care au contribuit la victoria de la Lucerna si calificarea la Jocurile Olimpice. Ma bucura faptul ca cea mai galonata barca a canotajului romanesc isi mentine sansa la podiumul olimpic si va continua seria participarilor neintrerupte la aceasta competitie. Acest succes se datoreaza in aceeasi masura eforturilor fetelor, cat si ale membrilor staff-ului tehnic. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a recunoscut in antrenorul Mircea Roman, un reper de stabilitate si de incredere, motiv pentru care am insistat sa revina la carma lotului olimpic, dar am incercat sa maximizam rezultatele prin intregirea echipei tehnice cu specialistii COSR Florin Tasca (pregatire fizica) si Valeriu Tomescu (asistenta stiintifica). Speram ca acesta sa fie preambulul unei participari de succes la cea mai importanta competitie sportiva si ii asiguram, inca o data pe toti sportivii calificati, cat si pe cei care mai au sanse de calificare, de tot sprijinul nostru”, a declarat Alin Petrache, presedintele COSR.

Pana astazi, canotajul avea calificat la Rio 2016 trei ambarcatiuni: doi rame fara carmaci (masculin), patru rame (masculin) si doi rame fara carmaci (feminin).

Celei mai valoroase barci din canotajul romanesc i se alatura in competitia olimpica si barca de dublu vasle categorie usoara, formata din Ionela Livia Lehaci si Gianina Beleaga.

Din pacate, barca de patru vasle, formata din Elena Logofatu, Ioana Vrinceanu, Viviana Iuliana Bejinariu si Nicoleta Pascanu nu a reusit calificarea, intrucat s-a clasat pe locul 5.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.