Sport 24 Mai 2016 11:52
Simona Halep si Irina Begu au reusit sa se impuna in primul tur al turneului de Mare Slem de la Paris si continua seria victoriilor pe zgura.

Simona Halep, clasata pe locul sase in ierarhia WTA, a castigat, luni, scor 6-2, 6-0, meciul jucat cu Nao Hibino (Japonia, 70 WTA), in primul tur al turneului de la Roland Garros (Franta), dotat cu premii totale in valoare de 32.017.500 de dolari.

Partida dintre cele doua jucatoare a durat doar 45 de minute. Primul set a fost echilibrat pana la scorul de 1-1, cand ambele jucatoare au reusit sa castige pe propriul serviciu. Imediat, Halep a reusit doua break-uri, distantandu-se la 4-1. Game-ul urmator, Nao Hibino a reusit, la randul sau, sa castige contra serviciului. Imediat, constanteanca a reusit un re-break si, in final, si-a adjudecat primul set, scor 6-2.

FOTO Twitter/ @rolandgarros

In actul secund, jucatoarea din Japonia nu i-a mai putut face fata Simonei, care si-a adjudecat setul doi cu scorul de 6-0. In primul set, Halep a avut un procentaj de 64% puncte castigate cu primul serviciu, a castigat trei din patru mingi de break, a oferit cinci lovituri direct castigatoare si a facut opt greseli nefortate.

Imediat dupa meci, Halep a vorbit pentru Eurosport: "Am incredere in fortele proprii dupa turneul castigat la Madrid, iar acum imi fac jocul meu, nu ma uit la ce joaca adversara. A fost putin greu ca meciul s-a amanat din cauza ploii si a trebuit sa astept, insa nu ma plang pentru ca si pentru Hibino a fost la fel. Ma bucur ca am reusit sa intru in minge pe primul serviciu al adversarei si consider ca acesta este un pas inainte", potrivit MEDIAFAX.

Irina Begu si blestemul meciurilor de trei seturi

FOTO: Facebook / arhiva personala

Jucatoarea de tenis Irina Begu (locul 28 in clasamentul mondial) a castigat, luni, meciul cu sportiva americana Bethanie Mattek-Sands (pozitia 86 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-3, in primul tur al turneului de Mare Slem de la Roland Garros, disputat pe zgura si dotat cu premii totale de 12.032.000 euro.

Partida a durat doua ore si noua minute. Pe durata meciului, Begu a servit 3 asi si a comis 3 duble greseli. Romanca a castigat 64% dintre punctele jucate cu primul serviciu si 71% dintre cele cu serviciul 2. Irina si-a pierdut de doua ori serviciul, dar a reusit 5 break-uri.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Begu a reusit mai multe mingi direct castigatoare decat Mattek-Sands, 33, comparativ cu 30. Totodata, romanca a avut mai putine erori nefortate, 28, fata de cele 31 ale americancei.

In urma acestui rezultat, bilantul intalnirilor directe a devenit 5-0 pentru Irina Begu. Romanca s-a impus in 2015 tot in primul tur la Paris, dar in minimum de seturi (6-4, 7-6).

Pentru accederea in turul secund la Openul Frantei, Irina Begu si-a asigurat 10 puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 30.000 de euro.

In turul doi la Roland Garros, Irina (25 de ani) o va intalni pe Coco Vandeweghe (SUA, locul 43 in clasamentul WTA).

In turul 3, Irina ar putea da piept cu italianca Roberta Vinci, a saptea favorita a turneului. Pe aceeasi parte de tablou mai sunt Petra Kvitova (Cehia), Karolina Pliskova (Cehia), Svetlana Kuznetova (Rusia), Garbine Muguruza (Spania).

Citeste si:
Simona Halep luptă pentru adevăr. Când ar putea începe procesul
Când ar putea începe procesul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.