Sport 23 Mai 2016 18:24
Suporterii au aruncat cu artificii atat in afara, cat si in interiorul arenei Stade de France, sambata, la finala Cupei Frantei, Paris Saint Germain-Olympique Marseille. Turneul final al Campionatului European de Fotbal incepe pe 10 iunie cu partida Franta-Romania.

Finala Cupei Frantei, Paris Saint Germain-Olympique Marseille, a fost ultimul test al autoritatilor franceze inaintea inceperii turneului final al Campionatului European de Fotbal, competitie al carei start se va da pe 10 iunie. Potrivit presei franceze, sistemul de securitate nu a fost la inaltime, iar autoritatile au declarat ca fanii prezenti la meci au aprins artificii in interiorul arenei, cu toate ca la portile stadionului au fost supusi unui control corporal strict. Mai mult, suporterii au aruncat cu obiecte interzise in teren si au existat zone unde s-a creat aglomeratie.

"Sistemul de securitate a cedat putin. Au fost puncte slabe si acest lucru este de neacceptat. Trebuie sa corectam ceea ce nu a mers. Cand sistemul a fost sub presiune, a cedat in mai multe puncte.", a declarat prefectul regiunii Seine-Saint-Denis, Phillippe Galli.

In urma celor intamplate sambata, autoritatile locale, membri ai Federatiei Franceze de Fotbal si oficiali ai UEFA se vor intalni pentru a rezolva problemele aparute la finala Cupei Frantei.

2,5 milioane de spectatori sunt asteptati sa asiste la cele 51 de meciuri de la turneul final al Campionatului European de Fotbal din Franta, competitie care se va disputa pe 10 stadioane. Franta este in stare de alerta dupa atacurile teroriste care au avut loc pe 13 noiembrie la Paris, iar guvernul a anuntat ca a oferit puteri nelimitate politiei si fortelor de securitate, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.