Sport 13 Mai 2016 12:15
Peste 1500 de oameni au fost prezenti pe stadionul Dinamo pentru a-si lua ramas bun de la Patrick Ekeng, fotbalistul cameunez decedat in urma cu o saptamana, pe teren, la meciul Dinamo Bucuresti-Viitorul Constanta.

Trupul neinsufletit al fotbalistului camerunez a ajuns la stadionul Dinamo in jurul orei 10 si a intrat pe stadion in apaluzele celor prezenti. Convoiul funerar a intrat in stadionul pe la poarta de la peluza Catalin Haldan iar sicriul a fost depus la doar cativa pasi de locul in care Patrick Ekeng a picat din picioare in timpul meciului Dinamo-Viitorul si care acum este inconjurat de sute de lumanari si coroane de flori. Sicriul cu trupul neinsufletit al fostului fotbalist a fost acoperit cu steagul statului Camerun dar si cu un steag cu insemnele clubului Dinamo, informeaza MEDIAFAX.


Pe tot parcursul slujbei, oficiata de doi preoti, in limbile franceza si romana, pe tabela de marcaj a stat poza fotbalistului si mesajul Patrick Ekeng - Caine si dupa moarte. De altfel intreg stadionul din Soseaua Stefan Cel Mare a fost plin de esarfe negre si de bannere ale suporterilor:

"Inca un caine a parasit prematur haita / Peste durere pierderii sa treceti sfidand soarta"
"Un gol in inima noastra, fotbalisti decedati, soldati asasinati, voi ce guvernati?"
"Este dezarmant sa auzim intruna ca medicii salveaza, dar nu intotdeauna"
"O alta zi trista in fotbalul mizer / Odihneste-te in pace caine rebel"
"Toti cainii merg in rai"

La ceremonie a fost prezent si vicepresedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Robert Pongracz, care a depus o coroana de flori din partea LPF. La ceremonie au venit si oficiali ai cluburilor din Liga 1 pentru a depune coroane de flori. Jucatorii echipei Dinamo Bucuresti au trecut rand pe rand pe langa sicriul fostului lor coleg pentru a-si lua ramas bun.

Cortegiul funerar a parasit stadionul Dinamo in jurul orei 11.50, dupa ce sicriul cu trupul neinsufletit al lui Patrick Ekeng a inconjurat arena, in aplauzele celor prezenti, indreptandu-se catre aeroportul Henri Coanda.

Citeste si:
Joe Biden, omagiu adus secretarului de stat Madeleine Albright
Joe Biden, omagiu adus...

Inmormantarea fotbalistului va avea loc zilele urmatoare, in capitala Camerunului, la Yaounde, localitate unde Patrick Ekeng s-a nascut pe 26 martie 1990.

Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit dupa ce a suferit un soc cardiogen si s-a prabusit pe teren in minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar sapte minute dupa ce intrase pe teren. Medicii au incercat sa-l resusciteze pe mijlocas peste 80 de minute, fara succes insa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.