Sport 11 Mai 2016 18:15
Fotbal Club "Steaua" Bucuresti, finantat de omul de afaceri George Becali, isi poate pastra numele, a decis, miercuri,Tribunalul Bucuresti, hotararea nefiind definitiva.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca finantatorul echipei Steaua poate pastra numele clubului, Fotbal Club "Steaua" Bucuresti, hotararea nefiind definitiva. Clubulul Sportiv al Armatei l-a dat din nou in judecata pe omul de afaceri George Becali, pentru ca noul nume al clubului cuprinde marca Steaua, desi instantele au decis, definitiv, ca acesta apartine Armatei.

In anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucuresti, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatia in anulare formulata de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulata marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucuresti inregistrata sub nr. 061735 in 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, informeaza MEDIAFAX.

FC Steaua a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele doua parti au avut mai multe intalniri pentru a discuta despre conditiile de utilizare a marcii Steaua, fara a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la suta din totalul veniturilor pentru a-i permite sa foloseasca marca, insa reprezentantii gruparii patronate de Gigi Becali au refuzat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.