Sport 11 Mai 2016 16:15
Jucatoarea de tenis, Irina Begu s-a calificat fara emotii in turul trei al turneului WTA Premier 5 de la Roma, dupa o victorie in doua seturi, 6-3, 6-2, in meciul cu a patra favorita, Viktoria Azarenka, din Belarus.

In primul set, Irina Begu a jucat aproape perfect si a profitat de toate greselile facute de Azarenka. Cu un joc extrem de solid, sportiva din Romania a reusit doua break-uri, suficiente pentru a castiga setul. Setul secund nu a avut practic istoric. Begu a cedat doar doua game-uri, intr-un meci care a durat o ora si 15 minute.

Irina Begu va juca in optimile de finala cu sportiva din Rusia, Daria Kasatkina, locul 33 WTA. Cele doua sportive s-au mai intalnit o singura data, anul trecut, la turneul de la Moscova. Kasatkina s-a impus atunci in 3 seturi, informeaza MEDIAFAX.

Pentru accederea in turul 3 la Roma, Irina Begu, in varsta de 25 de ani si-a asigurat 105 de puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 24.630 de euro.

Tot astazi meciul Daria Gavrilova (Australia, locul 32 WTA) - Simona Halep (Romania, 5 WTA), din turul secund, este al patrulea pe arena "Grandstand" si nu va incepe mai devreme de ora 16.30. Simona vine dupa ce a castigat turneul WTA Premier Mandatory de la Madrid. Romanca este favorita cu numarul 6 la castigarea competitiei din capitala Italiei si s-a impus in singura confruntare directa cu Gavrilova (in 2015 la Indian Wells, scor 2-6, 6-1, 6-2).

Perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea (India/Romania) va juca impotriva dublului Benoit Paire/Joao Sousa (Franta/Portugalia) pe terenul 6, nu mai devreme de ora 16.30, in optimile de finala. Bopanna si Mergea sunt favoritii cu numarul 6 la castigarea trofeului de la Roma si vin dupa finala de saptamana trecuta de la Madrid.

Meciul Pablo Cuevas/Marcel Granollers (Uruguay/Spania) - Jean-Julien Rojer/Horia Tecau (Olanda/Romania) se va disputa pe terenul 4, nu mai devreme de ora 18.00, in optimi. Rojer si Tecau sunt capi de serie numarul 3 in turneul de Masters Series de la Roma, dupa ce au castigat, duminica, turneul de aceeasi categorie de la Madrid (6-4, 7-6 cu dublul Rohan Bopanna/Florin Mergea).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.