Sport 9 Mai 2016 11:15
CSM Bucuresti a invins, scor 29-26, dupa prelungiri si executarea aruncarilor de la sapte metri, pe ETO Gyor, in finala turneului Final Four de la Budapesta si a castigat trofeul Ligii Campionilor, chiar in sezonul de debut.

CSM Bucuresti a castigat Liga Campionilor, la sezonul de debut in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. CSM Bucuresti este a treia echipa din Romania care cucereste acest trofeu, primul in actualul format, dupa Siinta Bucuresti (1960-1961) si Rapid Bucuresti (1963-1964). Isabelle Gullden a reusit un meci de exceptie, cu 14 goluri marcate. Totodata, handbalista suedeza a castigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor, cu 107 goluri marcate in acest sezon. "Am marcat multe goluri. Da, nu am mai marcat niciodata atatea goluri intr-o partida. Am inscris multe goluri din aruncari de la 7 metri, s-au deschis multe spatii pentru mine si am profitat de ocazii. Nu stiu, e greu sa ma gandesc, nu tin minte toate meciurile acum. Cand incepi handbalul, incepi sa visezi la astfel de momente. Ajungi jucator profesionist, continui sa visezi, iar cand ajungi in aceasta situatie este foarte greu de explicat sentimentele pe care le ai. Este ce la frumos lucru care ti se poate intampla vreodata ca sportiv. Succesul a venit dupa un meci extraordinar." a spus Isabelle Gullden la finalul meciului de la Budapesta, potrivit MEDIAFAX.

Kim Rasmussen, antrenor CSM Bucuresti: Am ales sa ma relaxez si am vrut sa le transmit asta fetelor

Tehnicianul echipei CSM Bucuresti spune ca s-a relaxat in cel mai tensionat moment al finalei si ca le-a transmis si jucatoarelor sale aceeasi senzatie, iar tactica a mers din plin. Totodata, Rasmussen nu stie daca va continua si din sezonul viitor pe banca echipei din Capitala. "Sunt foarte relaxat. Ma bucur de acest moment, am vrut sa castigam. In prelungiri deja eram castigatoare. Am ales sa ma relaxez si am vrut sa le transmit asta fetelor. Sa se bucure de acest moment. E greu de crezut ce am realizat in acest sezon. Sa castigam aici la Budapesta este ceva exceptional. Fanii nostri au fost fanstastici. Nu ma gandesc la astfel de lucruri deocamdata. Incerc sa-mi fac treaba cat mai bine. A fost un sezon extraordinar si cu nationala Poloniei si cu CSM-ul. Acum ne vom bucura. Incerc in anumite momente sa le ajut pe fete cat de mult pot de fiecare data cand au nevoie de mine. Nu am niciun secret, nu am nicio idee, trebuie sa intrebati pe altcineva", a spus Rasmussen la Dolce Sport.

Oana Manea: Cred ca toata Romania este bucuroasa. Este ceva extraordinar

Pivotul echipei CSM Bucuresti, Oana Manea, a fost extrem de fericita dupa finala Ligii Campionilor, castigata dupa o finala cu Gyor, la Budapesta, iar handbalista considera ca este o performanta deosebita sa cuceresti acest trofeu la sezonul de debut in cea mai importanta competitie intercluburi.

"Inainte de meci simteam ca nu pot sa respir, dar am trecut peste. Sa aduci cupa la Bucuresti este ceva extraordinar. Altii s-au chinuit ani de zile, iar noi intr-un singur an am reusit. Asteptam sa vina cat mai multa lume, toata Romania cred ca este bucuroasa pentru ce s-a intamplat, nu stiu daca a fost vreodata trofeul Ligii in Romania. Nu ma gandeam ca putem castiga. Alte echipe s-au chinuit, noi din primul an am reusit. Este ceva extraordinar! Am format o echipa, n-am mai fost valori individuale, iar acest lucru s-a vazut", a declarat Oana Manea, pentru DolceSport.

Aurelia Bradeanu, CSM Bucuresti: Mergeam spre linia de 7 metri si simteam ca mi se face rau

Aurelia Bradeanu a declarat, la final, ca simtea cum i se face rau cand a trebuit sa execute de la 7 metri. ”Sunt atat de fericita, nu pot sa ma exprim. Atat de mult mi-am dorit lucrul acesta, sa castig Liga Campionilor! Sincer, nu mai speram la un moment dat. Usor-usor, echipa a inceput sa mearga si am inceput sa cred in acest lucru. Tot meciul am crezut ca putem castiga Liga Campionilor, stiam ca va fi ziua noastra”, au fost primele cuvinte rostite de Aurelia Bradeanu.
Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Istoria handbalului romanesc o va retine pe Aurelia Bradeanu: a fost handbalista care a inchis practic tabela la 29-26 cu Gyor. ”Ma duceam spre linia de 7 metri si simteam ca mi se face rau de emotii. Dar am spus, indiferent ce se intampla, ma duc si dau cat pot de tare, nu ma uit la poarta. Mi-am stabilit o parte anume a portii unde sa trag, in partea dreapta a portarului pot sa dau mult mai tare decat in stanga. Si asta am facut!”, a rememorat momentul culminant al finalei.

Ce a urmat? ”Am izbucnit in plans de fericire pentru ca am castigat Liga Campionilor, dupa atatia ani de munca. Cred ca au meritat si acele finale pierdute pentru ca aceasta este cea mai importanta”, a concluzionat Bradeanu. Acum, este cu adevarat o sportiva implinita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.