Sport 8 Mai 2016 21:04
CSM BUCURESTI ESTE NOUA CAMPIOANA A EUROPEI LA HANDBAL FEMININ, DUPA CE A INVINS-O PE GYOR LA EA ACASA: 25-25 (4-1 dupa loviturile de la 7 metri)

CSM Bucuresti a invins, scor 29-26, dupa prelungiri si executarea aruncarilor de la sapte metri, pe ETO Gyor, in finala turneului Final Four de la Budapesta si a castigat trofeul Ligii Campionilor, chiar in sezonul de debut. Suedeza Isabelle Gullden a primit titlul de golghetera a competitiei.

Gyor a inceput mai bine finala Ligii Campionilor, disputata in sala Papp Laszlo din Budapesta si a condus cu doua goluri, in minutul 18, moment in care antrenorul lui CSM Bucuresti, Kim Rasmussen, a cerut time-out. Jocul campioanei Romaniei a fost mult mai eficient pe faza ofensiva si la pauza, CSM Bucuresti a intrat cu un avantaj de un gol, 13-12.

Partea a doua a jocului a avut parte de multe rasturnari de situatie. CSM Bucuresti s-a desprins la doua goluri, 14-12 si a avut sansa sa ajunga la trei goluri diferenta, insa Cristina Varzaru a ratat. Gyor a revenit in meci, cu trei goluri consecutive si a trecut in avantaj. Pana la final, meciul a fost extrem de echilibrat si niciuna dintre echipe nu a reusit desprinderea. Formatia maghiara a inscris cu 30 de secunde inainte de final, prin Anita Gorbicz, insa CSM a restabilit egalitatea prin Linnea Torstensson si s-a terminat 22-22.

In prelungiri, Gyor a jucat mai bine in prima repriza de cinci minute si a condus cu 24-23. CSM Bucuresti n-a cedat, iar finalul partii secunde a fost la fel de tensionat. Campioana Romaniei a beneficiat de o aruncare de la 7 metri in ultimele, iar Isabelle Gullden a inscris pentru 25-25, iar finala s-a decis la loviturile de departajare. Brazilianca Mayssa Pessoa a facut diferenta, parand doua aruncari de la 7 metri, iar CSM Bucuresti s-a impus cu 4-1 si in final, cu 29-26. Golul decisiv a fost marcat de Aurelia Bradeanu, scrie MEDIAFAX.

Loviturile de la 7 metri

Mica Bradeanu inscrie golul care aduce Liga Campionilor la Bucuresti: 4-1

Heidi Loke, campioana olimpica, mondiala si europeana rateaza. MAYSSA apara inca o data: 3-1

Ana Paula Rodrigues inscrie cu schema: 3-1 pentru CSM

Cornelia Groot arunca si MAYSSA PESSOA APARA SENZATIONAL: 2-1

Citeste si:
Handbal: România s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO...
Handbal: România s-a...

Carmen Martin puncteaza pentru CSM: 2-1

Kovacsic o invinge si ea pe Grubisic: 1-1

Bella Gullden inscrie pentru CSM: 1-0

Gullden, golgeter-ul Ligii Campionilor

Isabelle Gullden a reusit un meci de exceptie, cu 14 goluri marcate. Totodata, handbalista suedeza a castigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor, cu 107 goluri marcate in acest sezon.

CSM Bucuresti a castigat Liga Campionilor, la sezonul de debut in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. CSM Bucuresti este a treia echipa din Romania care cucereste acest trofeu, primul in actualul format, dupa Siinta Bucuresti (1960-1961) si Rapid Bucuresti (1963-1964).

CSM Bucuresti: Pessoa, Grubisic, Iordache - portari; Gullden 15, Curea, Rodrigues 2, Jorgensen, Varzaru 1, Bazaliu, Bradeanu, Torstensson 3, Nan, Vetkova, Martin 4, Manea 3, Fisker. Antrenor: Kim Rasmussen.

Citeste si:
Nicușor Dan a sesizat DNA pentru neregulile de la CSM București
Nicușor Dan a sesizat DNA...

ETO Gyor: Grimsbo, Kiss - portari; Knedlikova 1, Alstad, Loke 8, Hudak, Harsfalvi, Gorbicz 1, Kovacsics 3, Sulland 3, Lakatos, Amorim 5, Orban, Groot 4, Broch 1, Toth. Antrenor: Ambros Martin.

Cristina Neagu, cea mai buna marcatoare in finala mica a Ligii Campionilor

Buducnost Podgorica, echipa la care evolueaza jucatoarea romana Cristina Neagu, a pierdut, duminica, scor 28-30, meciul jucat cu Vardar Skopje, in Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, disputat la Budapesta si a incheiat competitia pe locul patru.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.