Sport 8 Mai 2016 12:20
Prezent, sambata, pe stadionul din Stefan cel Mare, unde sute de fani, dar si jucatori ai echipelor rivale i-au adus un omagiu lui Patrick Ekeng, Ionut Negoita, finantatorul clubului Dinamo, a sustinut faptul ca nu se gandea ca moartea lui Hildan de acum 16 ani se poate repeta, cu un alt fotbalist.

Trecerea in nefiinta a lui Ekeng l-a facut pe patronul din Stefan cel Mare sa-si aminteasca de ziua in care, pe 5 octombrie 2000, Catalin Hildan trecea in nefiinta. Omul responsabil cu banii la Dinamo spune ca echipa sa se comporta ireprosabil atunci cand vine vorba despre partea medicala, ba chiar Dinamo le face jucatorilor teste suplimentare. Negoita spune ca deocamndata clubul sau nu-l va suspenda pe doctorul Liviu Batineanu, considerat de multi vinovat pentru tragedia de la meciul cu Viitorul.

Negoita a descris momentele prin care trece clubul din Stefan cel Mare, dupa ce o noua tragedie a lovit intreaga suflare dinamovista. "Decesul lui Ekeng inseamna o tragedie, un moment trist si nefericit. Stim ca Dinamo mai are in istorie un eveniment la fel de trist si sub nicio forma nu ne gandeam ca putem tot noi avea o repetitie a ceea ce s-a intamplat acum 16 ani.

Eu nu cred in soarta. Nu ca nu ar exista, dar trebuie cautat, obligatoriu, si mai adanc. Probabil sunt lucruri care trebuie tratate mai serios. Inteleg de la specialisti ca sunt anumite probleme congenitale care nu pot fi depistate. Stim ca noi tratam foarte serios acest subiect, cu tot ceea ce inseamna partea medicala si integritatea fotbalistilor. Facem mai mult decat ni se cere de la institut, in cazul lui au fost facute analize suplimentare pentru a merge in profunzime si a depista anumite probleme. Inteleg ca la Patrick nu s-au vazut aceste probleme...Asta este".

Finantatorul dinamovist a abordat si subiectul ambulantelor nedotate corespunzator la un asemenea nivel, a mai spus ca, deocamdata, nu exista indicii care sa dovedeasca o culpa doctorului, iar acesta nu va fi suspendat momentan. Ionut Negoita a mai spus ca oficialii din Stefan cel Mare vor sustine familia indurerata a fotbalistului din toate punctele de vedere.

Citeste si:
Un barbat de 30 de ani a fost lovit de metrou la statia Stefan cel...
Un barbat de 30 de ani a fost...

"Deocamdata nu avem indicii care sa dovedeasca o culpa a domnului doctor. Este un doctor cu multa experienta, a interpretat cum a crezut, pana la proba contrarie merg pe varianta dansului. Vom sustine familia din toate punctele de vedere, atat cat putem noi. Intotdeauna e loc de mai bine, probabil ca acest eveniment nefericit va genera discutii. Probabil se va ajunge la concluzia ca anumite lucruri trebuie imbunatatite", a conchis Ionut Negoita, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.