Sport 7 Mai 2016 15:40
Medicul echipei de fotbal Dinamo Bucuresti, Liviu Batineanu a declarat pentru ProSport ca nu i-a facut masaj cardiac pe gazon fotbalistului Patrick Ekeng pentru ca acesta avea puls si respira si spune ca stopul cardiac s-ar fi instalat in ambulanta.
"L-am vazut cazand. Am intrat direct pe gazon, nu am mai asteptat pe nimeni. Primul lucru care trebuie facut este eliberarea cailor respiratorii. El...clipea. Si avea gura inclestata. In momentul ala am facut ce trebuia facut. L-am intors pe o parte si am incercat sa-i eliberez caile respiratorii superioare. Apoi...M-a sunat multa lume. Nu pot sa cuantific timpul. Nu stiu ce s-a intamplat in jurul meu. Stiu doar ca am zis „Ambulanta!”. In momentul asta, el respira. Da, avea puls. Era puls. Nu pot sa spun cat de regulat era, dar i-am simtit pulsul. A venit ambulanta si pentru ca spitalul e aproape si acolo se face tot. Pe ambulanta se pot face manevre de resuscitare. Acolo, incepuse sa aiba o respiratie de alt tip, adica, o respiratie stertoroasa. Un fel de horcait... Am inceput sa-i fac masaj, dar am ajuns imediat (n.red. – la spital). S-a ajuns foarte repede sus. Il asteptau deja cu manevre de resuscitare. Tot manuala, dar bineinteles si cateva socuri. Timp de o ora si jumatate." a declarat Batineanu pentru ProSport, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.