Sport 6 Mai 2016 22:25
Simona Halep, locul 7 in clasamentul WTA, a invins-o, in doua seturi, scor 6-2, 6-0, pe australianca Samantha Stosur, numarul 23 mondial, si s-a calificat in finala turneului de la Madrid, unde o va intalni pe jucatoarea din Slovacia, Dominika Cibulkova.

Simona Halep a castigat a saptea confruntare directa cu Samantha Stosur, iar partida dintre cele doua jucatoare a durat 52 de minute. Meciul a fost echilibrat pana la scorul de 2-2 in primul set, cand Simona Halep a reusit sa castige impotriva serviciului si n-a mai cedat niciun game pana la final, impunandu-se cu 6-2, 6-0, dupa o serie fantastica de 11 jocuri consecutive.

Constanteanca de 24 de ani a eliminat-o in sferturile de finala, pe Irina Begu, in trei seturi, scor 6-3, 0-6, 6-1, in timp ce Samantha Stosur a trecut de romanca Patricia Tig, scor 6-3, 6-4. Simona Halep a avut un procentaj de 80% la primul serviciu in meciul cu Stosur. Mai mult, cea mai bine clasata jucatoare din Romania in clasamentul WTA a reusit 4 asi, iar Stosur, doar unul singur, informeaza MEDIAFAX.

Pentru prezenta in finala turneului de la Madrid, Simona Halep si-a asigurat un cec de 447.630 de euro si 650 de puncte WTA.

In ultimul act, Simona Halep o va intalni pe Dominika Cibulkova. In meciurile directe, jucatoarea din Slovacia conduce cu 3-1. Singura victorie reusita de romanca a avut loc in 2012, la Bruxelles, pe zgura. Cele doua sportive nu s-au mai intalnit din ianuarie 2014, de la Australian Open, unde Cibulkova a castigat in minimum de seturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.